Podcast: Στην Σύρο, το «Ηλιοβασίλεμα» του Chef Κώστα Μπουγιούρη τιμήθηκε με την διάκριση Top Notch ενισχύοντας τον γαστρονομικό τουρισμό των Κυκλάδων

Την περασμένη Δευτέρα σε μια λαμπερή τελετή, εμπνευσμένη από την Ελληνική Επανάσταση και με παρουσιαστή τον Γιάννη Στάνκογλου, απονεμήθηκαν οι «Χρυσοί Σκούφοι 2021» στα 23 καλύτερα εστιατόρια της χώρας, ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch κατέκτησαν 31 εστιατόρια, μεταξύ αυτών και το «Ηλιοβασίλεμα» της Σύρου.

Στην Σύρο, λοιπόν, συγκεκριμένα στην παραλία του Γαλησσά, το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» και ο ιδιοκτήτης του, Chef Κώστας Μπουγιούρης, έλαβε την διάκριση Top Notch και μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την Αρετή Μπίτα στην εκπομπή “Σε Διάδραση”, για την 2η συνεχόμενη βράβευσή του από τον κορυφαίο θεσμό γαστρονομικών βραβείων στην χώρα μας.

«Σκληρή και πολλή δουλειά, τιμιότητα, πολύ διάβασμα, πολύ ψάξιμο για να βρεις πολύ καλές πρώτες ύλες που πρέπει να υπάρχουν όλη την σεζόν», αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας του διακεκριμένου Chef, που μετρά την τρίτη βράβευσή του φέτος, έχοντας προηγηθεί το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2019 και η πρώτη βράβευση Top Notch από τον θεσμό των «Χρυσών Σκούφων», το 2020.

Το νησί χαίρεται πραγματικά, λέει ο κ. Μπουγιούρης, για την επιτυχία του εστιατορίου του, καθώς είναι το μοναδικό που έχει πάρει διακρίσεις από τον συγκεκριμένο θεσμό, στο νησί.

«Ο γαστρονομικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια είναι πολύ της μόδας, έχουμε φτάσει κοντά στο 20%-25% του κόσμου να ταξιδεύει με προτεραιότητα τον γαστρονομικό τουρισμό, δηλαδή να επιλέγει ένα μέρος γιατί η αστρονομία του είναι καλή. Αυτό λέει πολλά για το πού θα οδηγηθεί η γαστρονομία. Αν καταφέρουμε να ενώσουμε και την γαστρονομία με τον τόπο, να προσπαθούμε δηλαδή να δουλεύουμε ο κάθε τόπος τα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν, αυτό θα είναι το ιδανικό σενάριο. Να πάρουμε πρώτες ύλες από το νησί, να βάλουμε τοπικά αρώματα και μυρωδικά, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να γευτεί τοπικές γεύσεις. Παράλληλα, αναβαθμίζουμε και την πρωτογενή παραγωγή του νησιού και πιστεύω ότι εκεί πρέπει να δώσουμε βάση οι σεφ, να συνδέσουμε την πρωτογενή παραγωγή με την μεταποίηση, που είμαστε εμείς».

Μεταξύ άλλων πιάτων που προτείνει ο κ. Μπουγιούρης στο μενού του, αυτό που ξεχωρίζει είναι μια γευστική πρόταση που αγαπά πολύ για την απλότητά του αλλά και γιατί συνδυάζει την θάλασσα με την γη, και δεν είναι άλλο από την «αλμύρα με φρέσκια ντομάτα και αχινό».


 

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση