Τα μέτρα στα σχολεία και ο εμβολιασμός στις άμεσες προτεραιότητες του υπ. Υγείας

Για τις αμέσες προταιραίτητες του υπουργείου Υγείας σε ότι αφορά την αποφυγή διασπορά του κορονοιού μίλησε ο υπουργός  Θ. Πλεύρης  στον τηλεπτικό ANT1 εστιάζοντας στον εμβολιασμό, στην τήρηση των μέτρων και την άμεση ιχνηλάτηση στα σχολεία.

Αναφερόμενος στη σύζήτηση του με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εκανε λογο για τον εμβολιασμό σε ηλικίες 12-17 ετών, τήρηση μέτρων και κυρίως άμεση ιχνηλάτηση, δηλαδή από την πρώτη στιγμή που θα εντοπίζεται κρούσμα θα γίνεται αμέσως έλεγχος.

«Είμαστε σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας για να περιορίσουμε στο ελάχιστο τυχόν διασπορά στα σχολεία της χώρας», επισήμανε και προσέθεσε: «Ήρθαμε σε συνεννόηση με όλες τις Παιδιατρικές Ενώσεις, παρουσία και του πρωθυπουργού, όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών. Ζητήσαμε από τους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς και αυτό που μας εξήγησαν είναι ότι το παιδί, αν και κινδυνεύει λιγότερο από τον κορονοϊό, κινδυνεύει και αυτό και σίγουρα προστατεύεται περισσότερο με τον εμβολιασμό από το να αποκτήσει ανοσία μέσω νόσησης. Όσον αφορά τις νοσηλείες παιδιών, στο υπουργείο Υγείας ήδη έχουμε καταρτίσει ένα σχέδιο που περιλαμβάνει επιπλέον παιδιατρικές κλίνες Covid, εάν και εφόσον χρειαστούν, στα νοσοκομεία του ΕΣΥ αλλά και στις κλινικές καθώς είμαστε σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα».

Στο θέμα των εμβολιασμών ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «πάμε να διευρύνουμε το μοντέλο εμβολιασμού με την εμπλοκή των ιδιωτών γιατρών, τους οποίους πληρώνει το κράτος για τους εμβολιασμούς που θα πραγματοποιούν».

Ο υπουργός σημείωσε επίσης πως «στις μεγαλύτερες ηλικίες -άνω των 60 ετών- έχει εμβολιαστεί το 79% του πληθυσμού. Προφανώς κάποιος που ανήκει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα και δεν έχει εμβολιαστεί είναι πάρα πολύ δύσκολο να πειστεί τώρα. Η στόχευσή μας, λοιπόν, είναι το ποσοστό που έχουμε σε αυτές τις ηλικίες να αρχίσουμε να το προσεγγίζουμε και στους πιο νέους, έτσι ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα να έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 70%-80% του γενικού πληθυσμού.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση