Ξεκινά σήμερα η δίκη της 37χρονης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στρέφονται σήμερα στις 9:00 το πρωί τα βλέμματα καθώς ξεκινά η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης για την επίθεση με καυστικό υγρό από την 37χρονη εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Όλα συνέβησαν στις 20 Μαΐου 2020 όταν η 34χρονη Ιωάννα ενώ περίμενε το ασανσέρ για να πάει στο λογιστικό γραφείο όπου εργαζόταν, μια γυναίκα με μάσκα, χωρίς να πει λέξη, της πέταξε μία πολύ μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού στο πρόσωπο. Το περιστατικό συγκλόνισε το πανελλήνιο με την ειδεχθή βία και πρωτοφανή σκληρότητά του.

Η Ιωάννα έχει δηλώσει ότι θα είναι παρούσα στο δικαστήριο για να πάρει απαντήσεις, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Ζητεί την παραδειγματική τιμωρία της 37χρονης, καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχουν ούτε ελαφρυντικά, ούτε μεταμέλεια.

Θύμα και θύτης θα βρεθούν ξανά πρόσωπο με πρόσωπο έπειτα από τη μέρα της επίθεσης. Και οι δύο τους πέρασαν το χρόνο που έχει μεσολαβήσει “δέσμιες”. Η 37χρονη σε φυσική φυλακή. Η Ιωάννα σε μια άτυπη “φυλακή” πόνου και απομόνωσης λόγω των τραυμάτων της, φυσικών και ψυχικών. Μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε 9 χειρουργεία αποκατάστασης, καθώς το 98% του προσώπου της έχει καεί. Και ο Γολγοθάς της συνεχίζεται.

«Είναι πολύ δύσκολο να αντικρίσω την 37χρονη. Δεν ξέρω αν η περίοδος των χειρουργείων στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη ή η ψυχραιμία που θα πρέπει να επιδείξω στη δικαστική αίθουσα. Στηρίζομαι στην παρουσία των αγαπημένων μου προσώπων και στις αξίες που έχω ως άνθρωπος και ως χαρακτήρας» είπε στην ΕΡΤ.

«Η δικαιοσύνη, από νομικής πλευράς, σε περιπτώσεις όπως η δίκη μου πρέπει να είναι αμείλικτη. Δεν υπάρχουν αιτίες ούτε ελαφρυντικά ούτε μεταμέλεια. Και εγώ και η κοινωνία μας ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία της. Προσωπικά δικαιωμένη δεν βρίσκω με ποιον τρόπο θα μπορούσα να νιώσω. Μόνο αν ο χρόνος γύριζε πίσω. Αλλά αυτό δεν γίνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλε, λίγες ώρες πριν την έναρξη της δίκης.

Η κατηγορούμενη θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη, καθώς επιβαρυντικά στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα καταδεικνύουν ότι η 37χρονη είχε σκοπό να σκοτώσει την Ιωάννα.

Κατά τη διαδικασία θα επιδιωχθεί να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που παραμένουν ακόμη και σήμερα σχετικά με την εμπλοκή ή μη και άλλων ατόμων στην επίθεση με καυστικό υγρό.

«Υπάρχουν κάποιες κλήσεις της κατηγορουμένης αναπάντητες προς τα τηλέφωνα κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων, αμέσως μετά το έγκλημα και θέλουμε να ζητήσουμε εμείς κάποιες διευκρινίσεις», είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας.

Στη δίκη έχουν κληθεί να καταθέσουν συνολικά 35 μάρτυρες, μεταξύ αυτών γιατροί και αστυνομικοί.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση