Ληστεία στην τράπεζα: Η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη σεσημασμένου κακοποιού (video)

Με υψηλούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας. Η Αστυνομία συνθέτει το προφίλ των υπόπτων βάσει του οπτικού υλικού που έχει στη διάθεσή της και εστιάζει στον ληστή με το τατουάζ.

Μπορεί η δράση του ληστή με το τατουάζ να σήμανε συναγερμό στην Αστυνομία μετά τη ληστεία στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως, ωστόσο, οι αστυνομικοί τον αναζητούν αθόρυβα από τις 4 Αυγούστου.

Τότε ήταν να επιστρέψει από την άδειά του στις φυλακές Λάρισας. Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα σε διάστημα μόλις ενός μήνα –και ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν – ο συγκεκριμένος άντρας μπήκε στο μικροσκόπιο για τρεις ληστείες σε τράπεζες.

Οι αστυνομικοί στέκονται στο γεγονός ότι δεν πήρε μέτρα προφύλαξης. Δεν φορούσε γάντια, δεν έκρυψε το πρόσωπό του, άφησε ακάλυπτο το τατουάζ, δεν πρόσεξε να μην πιάσει επιφάνειες.

Μία εξήγηση που δίνουν οι αστυνομικοί, είναι ότι η πολυετής κάθειρξη που του είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και οι δικογραφίες που εκκρεμούσαν σε βάρος του, για οπλοκατοχή, ληστείες, κατοχή πυρομαχικών, τοn έκαναν να αδιαφορεί για την καταγραφή των χαρακτηριστικών τοu.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία υπό το φόβο οι ληστείες να σχετίζονται με το περίφημο επαναστατικό ταμείο. Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι δεν είχε προκύψει από κάποια έρευνα των τελευταίων ετών ότι ο άντρας αυτός ανήκει σε κάποια ένοπλη ομάδα του αντάρτικου πόλης. Έτσι οι ίδιες πηγές προσθέτουν ότι δεν θεωρείται πιθανή η σύνδεση των ληστειών με την τρομοκρατία, αν και το σενάριο δεν έχει βγει τελείως από το κάδρο των ερευνών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Καλαφάτης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση