Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Υπο διερεύνηση αίτημα άρσης ασυλίας του Εμμανουήλ Φράγκου

Αίτημα για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκου της «Ελληνικής Λύσης διαβιβάστηκε από τις Ελληνικές Αρχές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της έδρας Ντέιβιντ Σασόλι. Η υπόθεση παραπέμπεται όπως έχει γίνει και σε ανάλογες άλλες περιπτώσεις, στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων προς εξέταση, ενώ στην συνέχεια και εφόσον κριθεί ότι θα πρέπει να συνεχιστεί, θα επανέλθει στην Ολομέλεια ώστε να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Σύμφωνα πληροφορίες της ΕΡΤ, το αίτημα αφορά την υπόθεση ένστασης του συνυποψήφιου βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Σάββα Γεωργιάδη μετά τις εκλογές του 2019, διάστημα κατά το οποίο προσέφυγε στο εκλογοδικείο με το σκεπτικό ότι ο Εμμανουήλ Φράγκος συμμετείχε αντικανονικά και παραπλανητικά στο ψηφοδέλτιο του κόμματος καθώς συνειρμικά το όνομα του συνδέονταν με τον στρατηγό Φράγκο Φρακούλη ο οποίος επίσης με δηλώσεις του επέκρινε την διαδικασία. Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο Εμμανουήλ Φράγκος δεν παραιτήθηκε από το δημοσιοϋπαλληλικό αξίωμα που κατείχε στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η υπόθεση του εκλογοδικείου τελεσιδίκησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε την ένσταση, ενώ εκκρεμεί ακόμη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του Εμμανουήλ Φράγκου η οποία ενδεχομένως να προκάλεσε την κινητοποίηση των ελληνικών αρχών.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

www.ertnews.gr

Κώστας Δαβάνης
image}

Αφήστε μια απάντηση