Μητσοτάκης: Απόλυτος συντονισμός Ελλάδας – Κύπρου σε θέματα που αφορούν τις δύο χώρες (video)

Τον απόλυτο συντονισμό των κινήσεων Ελλάδας και Κύπρου στα θέματα που αφορούν στις δύο χώρες επαναβεβαίωσαν στις συναντήσεις τους στην Αθήνα ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών με τον νεοεκλεγέντα γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου.

Η επίσκεψη του κ. Στεφάνου, ο οποίος εξελέγη στη θέση του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ τον περασμένο Ιούλιο είναι εθιμοτυπική, είναι μια επίσκεψη πρώτης γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κύριο Στέφανου για την εκλογή του, τονίζοντας ότι στα θέματα που μας αφορούν απαιτείται απόλυτος συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι μοναδικό αποδεκτό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό αποτελούν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, οι οποίες προβλέπουν λύση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέθεσε πως απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λύση του Κυπριακού αποτελούν η κατάργηση του αναχρονιστικού συστήματος των Εγγυήσεων καθώς και η απόσυρση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων από το νησί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκε η τουρκική προκλητικότητα, με έμφαση στις παράνομες ενέργειες στα Βαρώσια, οι οποίες δυσχεραίνουν ιδιαίτερα την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Πρέπει με επιμείνουμε στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για λύση Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας να εκτρέψει τη διαδικασία, δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Στεφάνου.

Η παρουσία του γγ του Ακελ στην Ελλάδα έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό, λίγες ημέρες πριν από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου και παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας τριμερούς συνάντησης μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη, του τουρκοκύπριου ηγέτη Τατάρ και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο κύριος Στεφάνου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ στις 17:00 θα συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση