Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα να μη μιλάει για τη μεσαία τάξη γιατί τη διέλυσε με ιδεολογική εμμονή

“Η μεγάλη εικόνα είναι πως η κυβέρνηση στα δύο χρόνια, που συνήθως είναι η πιο δύσκολη καμπή για κάθε κυβέρνηση, εξακολουθεί να προηγείται με διψήφια διαφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απολαμβάνοντας ένα σημαντικό κομμάτι της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας” επεσήμανε ο πρωθυπουργός, παρότι όπως είπε δεν αρέσκεται στο να σχολιάζει τις δημοσκοπήσεις. Απολύτως δικαιολογημένη έκρινε  τη δυσαρέσκεια των πολιτών από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, καθώς “δεν καταφέραμε να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον”, γι΄αυτό όπως είπε ζήτησε και ο ίδιος συγγνώμη. “Κάθε δυσκολία για μένα είναι ένα έναυσμα να γίνουμε καλύτεροι” σημείωσε.

Σχολιάζοντας την επισήμανση ότι μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό η κυβέρνηση “έκανε στροφή προς τα δεξιά”, τόνισε πως “Δεν χρησιμοποιώ ούτε δεξιόμετρα ούτε αριστερόμετρα αυτό που με νοιάζει είναι η κυβέρνηση να γράφει πολλά χιλιόμετρα δουλειάς και να εκφράζει πολιτικά  μια πλατειά, ευρεία κοινωνική συμμαχία της Ευρώπης, της λογικής του ορθολογισμού που απεχθάνεται την πόλωση και θέλει έργα και είναι σε θέση να συνθέτει και όχι να διχάζει”.

Προς επιβεβαίωση  των λεγομένων του υπενθύμισε πως “Στην κυβέρνηση έχουν προστεθεί στο υπουργικό σχήμα, από την πρώτη στιγμή και στην πορεία συμβαίνει αυτό, άνθρωποι οι οποίοι δεν προέρχονται σε καμία περίπτωση από τη Νέα Δημοκρατία. Προέρχονται από το κέντρο ή από την Κεντροαριστερά”

“Η διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί κεντρική μου αδιαπραγμάτευτη πολιτική μου επιλογή” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Για τη μεσαία τάξη και το ενδεχόμενο νέων μέτρων στήριξής της

Κάνω όλα αυτά που είχε πει ότι θα κάνει ο κ. Τσίπρας. Όλα τα νέα μέτρα αφορούν τη μεσαία τάξη. Θα συμβούλευα τον κ. Τσίπρα να μην μιλά για τη μεσαία τάξη. Αυτός τη διέλυσε με ιδεολογική εμμονή.

Για την απολιγνιτοποίηση και το σχέδιο που υπάρχει

Είναι δεδομένο ότι θα πάμε μέχρι το τέλος. Αυτή η επιλογή είναι και για περιβαλλοντικούς και για οικονομικούς λόγους. Ο λιγνίτης πια, που ήταν η ατμομηχανή της ανάπτυξης για μισό αιώνα, είναι πολύ ακριβός. Γι’ αυτό και δεν είναι επιλογή σήμερα. Είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα αυτό. Αυτοί που μας λένε όχι, τι θέλουν; Να συνεχίσουμε να λέμε όχι; Ακούμε ακραία πράγματα, όπως αυτό που ακούμε από τους αντιεμβολιαστές.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση