Σε αναστολή εργασίας από σήμερα οι υγειονομικοί – Κινητοποιήσεις εργαζομένων

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, το μέτρο της αναστολής καθηκόντων για τους εργαζομένους στο σύστημα υγείας -νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό- οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ή δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους. Λίγο μετά τις 6 το πρωί έφτασε στο Υπουργείο Υγείας ο Θάνος Πλεύρης ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ήρθε από νωρίς προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα θέματα καθώς το συγκεκριμένο υπουργείο “πάντα έχει δύσκολες στιγμές και δύσκολες ώρες. Από αύριο θα μπορούμε να μιλήσουμε για όλα, θα τα διαχειριστούμε όλα”, είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα η Πανελλλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η ΑΔΕΔΥ, και το ΠΑΜΕ προχωρούν σε κινητοποιήσεις.
Ειδικότερα η ΠΟΕΔΗΝ στις 7 το πρωί έχει προγραμματίσει παραστάσεις διαμαρτυρίας στα νοσοκομεία της χώρας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 19:30 και το ΠΑΜΕ συγκέντρωση στις 20:00 στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σήμερα εξάλλου, ανοίγει η πλατφόρμα, για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσοι εμβολιασμένοι υγειονομικοί επιθυμούν να καλύψουν τα κενά που θα προκύψουν. Στο πλαίσιο των αναγκών που θα δημιουργηθούν το Υπουργείο έχει καταρτίσει σχέδιο για την αναδιάταξη των δυνάμεων, ώστε να λειτουργήσει το σύστημα Υγείας.
Όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας και μετά αποφασίσουν να εμβολιαστούν, δεν είναι βέβαιο, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση