Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Τοπικές μπόρες την Πέμπτη, αλλαγή του καιρού την Κυριακή

Την Τετάρτη με ήλιο στα δυτικά και τα νότια, όμως κυρίως στα βόρεια προβλέπονται τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Πέμπτη και Παρασκευή ενισχύονται οι βοριάδες στο Αιγαίο τοπικά στα 7 μποφόρ και πέφτει λίγο η θερμοκρασία. Από το βράδυ του Σαββάτου και από τα βορειοδυτικά θα ξεκινήσει μια πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού από τα βορειοδυτικά.

Την Κυριακή λοιπόν σε πολλές περιοχές στο Ιόνιο, και τα ηπειρωτικά θα έχουμε τα πρωτοβρόχια. Εκτός όμως από βροχές αναμένονται και καταιγίδες που μάλιστα πιθανόν τοπικά να είναι ισχυρές. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη κυρίως στα βόρεια.

Πιο αναλυτικά:

Την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, και το νότιο Αιγαίο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα με σποραδικές βροχές και κυρίως στη βόρεια χώρα μεμονωμένες καταιγίδες Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί, στα δυτικά και τα νότια πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά 33 με 34 βαθμούς. 31 βαθμούς στο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, και το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

Την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα και το νότιο Αιγαίο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένοντα τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, έως το μεσημέρι στα νότια τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση