Ε-ΕΚΠΑ: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – 30 θεματικά πεδία (video)

Για τα προγράμματα κατάρτισης και δια βίου μάθησης που διοργανώνει το ΕΚΠΑ μίλησε στην ΕΡΤ ο Νικόλαος Βούλγαρης, Πρόεδρος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης.

«Έχουμε 600 προγράμματα που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή από το Κ.Ε.ΔΙ.Β.ΙΜ τα οποία καλύπτουν περισσότερα από 30 θεματικά πεδία, κυρίως σε θέματα που αφορούν τις νέες τεχνολογίες, τις κοινωνικές επιστήμες, την κοινωνιολογία, τεχνολογία, επιστήμες υγείας κ.ά.», δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο πρόεδρος του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης.

Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται κυρίως σε πτυχιούχους που θέλουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε θέματα που αφορούν το αντικείμενο της επιστήμης τους ή όλοι όσοι θέλουν να ενημερωθούν σε ένα άλλο γνωστικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Βούλγαρη οι απόφοιτοι από τα προγράμματα e-learning του ΕΚΠΑ ξεπέρασαν τους 100.000. Όσον αφορά τον τρόπο παρακολούθησης είναι εξ αποστάσεως, η δια ζώσης μαθήματα και ο συνδυασμός και των δύο.

Ποια είναι όμως τα πιο δημοφιλή προγράμματα; «Οι εφαρμογές της οικονομίας και στη διοίκηση που είναι ένα προσόν που αναζητούν άνθρωποι που εργάζονται σε ένα μεγάλο εύρος εργασιών, η εκπαίδευση και η ειδική αγωγή, οι επιστήμες υγείας», δήλωσε ο κ. Βούλγαρης ο οποίος διευκρίνισε ότι το κόστος για την παρακολούθηση ποικίλει ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει κανείς.

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση