ΗΠΑ -Ανοίγουν οι τραπεζικές χρηματοδοτήσεις για την ψυχαγωγική κάνναβη

Τουλάχιστον 20 αμερικανικές πολιτείες έχουν μέχρι στιγμής νομιμοποιήσει την ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας για ενήλικες, με τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο να καταγράφουν πολύ σημαντικά κέρδη.

Παρά τις σημαντικές νίκες που έχουν πετύχει οι υποστηρικτές της τάσης αυτής, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η απαιτούμενη ανταπόκριση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Αλλά αυτό δεν φαίνεται να διαρκεί για πολύ ακόμα, τουλάχιστον αν διαβάσει κανείς τις εκτιμήσεις των πρωταγωνιστών του κλάδου.

Αυτή την εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Trulieve, Κιμ Ρίβερς, και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Curaleaf, Μπόρις Τζόρνταν, δήλωσαν στο Yahoo Finance Live ότι οι επαχθείς τραπεζικοί περιορισμοί στις εταιρείες κάνναβης θα μπορούσαν επιτέλους να αρθούν το επόμενο έτος.

Λόγω του γεγονότος ότι η κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο, οι επιχειρήσεις κάνναβης έχουν αποκλειστεί σε μεγάλο βαθμό από το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα και συχνά λειτουργούν μόνο με μετρητά.

Πλέον, ένα διακομματικό σχέδιο, που ονομάστηκε SAFE Banking Act, επιδιώκει να «διορθώσει» αυτές τις διακρίσεις, επιτρέποντας στις τράπεζες να συνεργάζονται με εταιρείες κάνναβης σε κράτη όπου η κάνναβη έχει νομιμοποιηθεί. Το νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τέσσερις φορές , συμπεριλαμβανομένης μιας εύκολης ψηφοφορίας στη Βουλή 321-101 τον Απρίλιο, αλλά δεν έχει καταλήξει ποτέ σε ψηφοφορία στη Γερουσία υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τζόρνταν τόνισε την έλλειψη υποστήριξης των Ρεπουμπλικάνων για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουν οι Δημοκρατικοί, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν υιοθέτηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο αυτού που ήδη έχει γίνει σε πολιτειακό για να ανακατευθύνουν τα έσοδα από φόρους κάνναβης σε έγχρωμες κοινότητες. Τα δεδομένα δείχνουν ότι παρά την σχεδόν ίση χρήση κάνναβης σε σύγκριση με τους λευκούς Αμερικανούς, οι Μαύροι και οι Λατινοαμερικανοί έχουν υποστεί δυσανάλογα την ποινική επιβολή.

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση