ΗΠΑ – Σημαντική αύξηση στις αγγελίες που ζητούν εμβολιασμένους

Σημαντική αύξηση καταγράφουν το τελευταίο διάστημα οι αγγελίες για ζήτηση εργασίας, οι οποίες απαιτούν από τους ενδιαφερόμενους να έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με ανάλυση της ιστοσελίδας ευρέσεως εργασίας,  Indeed, που δημοσιεύει το CNBC, η αύξηση αυτή αποδίδεται στην ανησυχία που προκαλεί η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, ενόψει της επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία. Δεν είναι μάλιστα, λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναγράφουν τον εμβολιασμό στο βιογραφικό τους, ως «προσόν»

Ειδικότερα, το ποσοστό των αγγελιών που απαιτούν εμβόλιο για την Covid-19  αυξήθηκε κατά 34% στις 7 Αυγούστου σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι υπάρχουν κι άλλες αγγελίες που ζητούν εμβολιασμό χωρίς να αναφέρουν ρητά την Covid οι οποίες αυξήθηκαν κατά 90% την ίδια περίοδο.

«Δεν εννοούν το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας. Είναι τόσο προφανές [εννοούν τον Covid-19] », σύμφωνα με την AnnElizabeth Konkel, οικονομολόγο στο εργαστήριο Again Hiring Lab που συνέταξε την ανάλυση.

Το άλμα στις επιχειρήσεις που απαιτούν εμβόλιο για νέες προσλήψεις συμπίπτει επίσης με τον αριθμό ρεκόρ των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

Παρά το μεγάλο ποσοστό αύξησης, ο συνολικός αριθμός θέσεων εργασίας που επιβάλλουν στους αιτούντες να έχουν εμβόλιο είναι σχετικά μικρός, είπε ο Konkel.

«Σε γενικές γραμμές, η τάση είναι ότι ολοένα και περισσότερες αγγελίες εργασίας απαιτούν το εμβόλιο Covid-19», δήλωσε ο Konkel. «Πραγματικά πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα μιας δυνητικά ανερχόμενης τάσης».

Πάνω από δώδεκα μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Walmart, Google, Tyson Foods, United Airlines και McDonald’s, εξέδωσαν πρόσφατα συστάσεις εμβολιασμού για μερικούς ή για όλους τους εργαζομένους τους. Το Πεντάγωνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα εμβόλια θα είναι υποχρεωτικά για τα μέλη των υπηρεσιών μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αρκετές μεγάλες εταιρείες έχουν επίσης αναβάλει τα σχέδια να φέρουν πίσω τους υπαλλήλους στο γραφείο. Το Facebook, η Amazon και η Lyft, για παράδειγμα, μετέθεσαν πρόσφατα τα σχέδια επιστροφής στην εργασία το 2022.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση