Μ. Χρυσοχοΐδης για Αχαΐα: Διερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή (video)

Έκτακτη ενημέρωση με αφορμη τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα και μαίνεται ανεξέλεγκτη, πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας, σε δασική έκταση.

Πρόκειται για τη δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο στην περιοχή, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τονίζει ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί πολλές πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο ίδιος επισήμανε ότι εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άνω Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες, ενώ ακολούθησε και αυτός του Λόγγου, μετά από το μήνυμα έκτακτης ανάγκης που εστάλη από το 112 στους πολίτες.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι, σύμφωνα με εντολή αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, εκκενώθηκαν οι περιοχές όπου κινδύνευαν κάτοικοι ενώ, παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης που ασχολείται με τους εμπρησμούς διερευνα τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Επί τη ευκαιρία ο ίδιος γνωστοποίησε ότι όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του καύσωνα που μαίνεται, σημειώνοντας ότι «σήμερα όλα λειτούργησαν εξαιρετικά, χωρίς πολλά προβλήματα», ενώ όπως είπε το σχέδιο εξελίσσεται και θα εξελίσσεται.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση