Μ. Παράβαλος στο Πρώτο: Ανέλπιστα καλή χρονιά στις Κυκλάδες για τον τουρισμό (audio)

Μια ευχάριστη καθόλου αναμενόμενη έκπληξη αποτελεί η εξέλιξη της φετινής τουριστικής χρονιάς για τις Κυκλάδες, με μερικά από τα νησιά του συμπλέγματος να καταγράφουν αύξηση σε κρατήσεις και αφίξεις τουριστών ακόμα και σε σχέση με καλοκαίρι του 2019, πριν η πανδημία αλλάξει τα δεδομένα σε όλο τον κόσμο. Κύθνος και Κέα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Δημήτρη Κοντογιάννη, ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων, Μιχάλης Παράβαλος.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχιζαν οι κρατήσεις και για τον μήνα Αύγουστο, ωστόσο τελευταία υπάρχει ένα πάγωμα και έχει να κάνει από την μία με την επιδημιολογική εικόνα στα νησιά όπου παρατηρείται κοσμοσυρροή και από την άλλη εξαιτίας της πιθανότητας για λήψη περιοριστικών μέτρων, εάν κριθεί αναγκαίο.

Σύμφωνα με τον κ. Παράβαλο, τα μικρότερα ξενοδοχεία με ιδιωτικές πισίνες, τα boutique, έχουν μεγάλο προβάδισμα στις κρατήσεις σε σχέση με μεγάλα ξενοδοχεία όπως επίσης και η ενοικίαση βιλών, όπου μπορούν να είναι οι τουρίστες απομονωμένοι. «Στις μικρότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τις οικογενειακές, έχουμε αντιμετωπίσει ορισμένα προβλήματα και συστάσεις, ίσως γιατί δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα όσο πρέπει».


«Αναλύσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δείχνουν ότι υπήρξε πρόβλημα με τον εμβολιασμό των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Παράβαλος και εξήγησε πως επειδή οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους ανήκουν σε νεότερες ηλικίες, όταν ξεκίνησε η σεζόν και κατευθύνθηκαν στους προορισμούς εργασίας τους, πολλοί δεν είχαν προλάβει να εμβολιαστούν καθώς οριακά είχαν ανοίξει ή άνοιγαν εκείνη την περίοδο οι πλατφόρμες για τις ομάδες αυτές.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση