Στην Σάμο η πρόεδρος της επιτροπής “Ελλάδα 2021” Γιάννα Αγγελοπούλου

Ο πύργος του οπλαρχηγού της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργου Λογοθέτη ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης της Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» στην Σάμο. Η κ. Γιάννα Δασκαλάκη Αγγελοπούλου έφτασε το πρωί της Τρίτης στο νησί προκειμένου να έχει διαδοχικές συναντήσεις με θεσμικούς φορείς, εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων αλλά και ανθρώπων του Πολιτισμού.

«Η Σάμος με την μακραίωνη ιστορίας της, ξεκινά από τον Πυθαγόρα και τον Αρίσταρχο και έρχεται εδώ στο όρυγμα του Ευπαλίνου έδειξε , ότι υπάρχει ικανότητα και διάθεση αλληλοβοήθειας, συνεργασίας και σύμπραξης» δήλωσε αμέσως μετά την ξενάγηση της στο μοναδικό έργο του Ευπαλίνου για να προσθέσει στην συνέχεια ότι αυτό «το αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο οι άνθρωποι του σήμερα . Οι τοπικές κοινωνίες όπως οι δήμαρχοι Σάμου, η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, που βγάζουν στην επιφάνεια αυτήν την μακραίωνη ιστορία με τα μοναδικά επιτεύγματα όπως την ναυμαχία της Μυκάλης. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η Σάμος έχε και πολλά σύγχρονα ατού όπως τα κρασιά της, τα προϊόντα της τα κεραμικά της , αλλά και τα 1000 ασκηταριά και τις 1200 εκκλησίες. Και βέβαια στο νησί προέχει και η φροντίδα των σαμιωτών προς τον άνθρωπο. Είναι γνωστή παγκοσμίως η βοήθεια που έδωσαν οι Σαμιώτες σε ανθρώπους που για γεωπολιτικούς λόγους έφυγαν από την πατρίδα τους. Και χαίρομαι γιατί βρίσκομαι δίπλα στο Δήμαρχο Αν. Σάμου ο οποίος μαζί με δασικούς πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες έχουν βοηθήσει όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά και σε όλες τις φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές , σεισμούς» τόνισε με έμφαση η κ. Αγγελοπούλου η οποία δέχτηκε από τον πρόεδρο του Άνω Βαθέος Σταμάτη Σειρλή , την μπλούζα του γιου Ραφαήλ ο οποίος ήταν εθελοντής πυροσβέστης και έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.Να

Αμέσως μετά τις ολοκλήρωση της επίσκεψης στα ιστορικά μνημεία του νησιού, η πρόεδρος της Επιτροπής « ΕΛΛΑΔΑ 2021» δήλωσε ότι «Έχουμε τη φλόγα ως λαός και έχουμε μια καινούργια εθνική συνείδηση γιατί βλέπουμε πως προβάλλονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» τα μοναδικά ιστορικά τοπόσημα τα οποία ψηφιοποιούνται ώστε να τα έχουν μπροστά τους οι επόμενες γενιές» .

Ιδιαίτερη ήταν και η στιγμή της συνάντησης της κ. Αγγελοπούλου με τον Μητροπολίτη Σάμου κ.κ. Ευσέβιο ο οποίος την ευχαρίστησε για την συμβολή της οικογένειας της στην συντήρηση ιερού κειμηλίου της Σάμου.

Τέλος λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ξεναγήθηκε στο Μουσείο Οίνου δοκιμάζοντας το μοναδικό σαμιώτικο κρασί.

www.ertnews.gr

Χάρης Ζαβουδάκης
image}

Αφήστε μια απάντηση