Υπό πλήρη έλεγχο τα πύρινα μέτωπα – Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Η πυρκαγιά στο Αραχναίο του δήμου Ναυπλιέων έχει σχεδόν σβήσει, ενώ χρειάστηκε οι κάτοικοι του οικισμού Γκάτζια να τον εκκενώσουν προληπτικά μετά από ειδοποίηση του 112. Αυτή την ώρα δεν παρουσιάζεται ανάγκη να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, στην περιοχή ωστόσο, παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής προκειμένου να ελέγξει πλήρως το πύρινο μέτωπο, αν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Στην ΕΡΤ και στον ρεπόρτερ Γιάννης Γαλανόπουλος μίλησε ο αντιδήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γαλάνης για την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι στη Γκάτζια επισημαίνοντας ότι υπήρξε άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και δόθηκε εντολή για εκκένωση του οικισμού και τη μετακίνηση των κατοίκων σε ασφαλές μέρος. Σήμερα αναμένεται να δοθεί εντολή για την επιστροφή τους στη Γκάτζια.

Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε η φωτιά, που ξέσπασε χθες σε χαμηλή βλάστηση, έξω από τη Χαλκίδα, στην περιοχή Βαθροβούνι.

Στη Σαλαμίνα, υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε, κοντά σε σπίτια, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Κυθηρα, Εύβοια, Βοιωτία, Κορινθία, Αργολίδα, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση