Ανακοίνωση του εκπροσώπου δημοσιογράφων της τηλεόρασης της ΕΡΤ για τις αθλητικές μεταδόσεις

«Οφείλω να πάρω θέση υπερασπιζόμενος, τόσο το Αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ, όσο και τη Δημόσια Τηλεόραση, σχετικά με τα τεκταινόμενα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το γεγονός των επιθέσεων από όλα σχεδόν τα Μέσα κατά της ΕΡΤ είναι κατανοητό αφενός, αφετέρου, άδικο εάν δεν γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία.

Στο κομμάτι του αντιληπτού πρώτα. Η Δημόσια Τηλεόραση παρουσιάζει πλέον πρόγραμμα που κατά γενική ομολογία αρέσει στο τηλεοπτικό κοινό. Γίνεται δηλαδή για το πω λαϊκά… δυνατός παίκτης, γεγονός που ενοχλεί αφάνταστα τα υπόλοιπα ιδιωτικά Μέσα. Πάμε τώρα στο άδικο. Στόχος κάθε υπευθύνου που εκπονεί ένα πλάνο για την κάλυψη ενός γεγονότος, τόσο μεγάλου, όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι να κινείται με βάση τη λογική. Αν έχεις έναν αθλητή στην αποστολή που βρίσκεται σε χαμηλή θέση στην Παγκόσμια κατάταξη του οιοσδήποτε αθλήματος ζητάς κύκλωμα που τον εμπεριέχει, προκειμένου να μεταδοθεί η προσπάθειά του. Το ίδιο ισχύει και στα ομαδικά. Όταν αγωνίζεται ο Χρυσός Ολυμπιονίκης τότε είναι δεδομένο πως θα μεταδοθεί η προσπάθειά του. Για να γίνει κατανοητό. Δεν γίνεται να τρέχει ο Μπολτ σε προκριματική σειρά και ο σκηνοθέτης να επιλέξει εκείνη τη στιγμή να δείξει άλμα εις μήκος με προσπάθεια αθλητή που δεν βρίσκεται στην πρώτη τριάδα. Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ. Την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη για παράδειγμα που δεν την κάλυπτε ουδείς, η ΕΡΤ την μετέδωσε με LiveView, ήτοι με δικά της μέσα (και μάλιστα με τσαγανό μπαίνοντας στο χώρο).

Τα περί Κυβερνητικής ΕΡΤ στο επίπεδο των μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων είναι για γέλια. Μέχρις δακρύων. Όταν ο Κινέζος σκηνοθέτης που ήταν επιφορτισμένος για τη μετάδοση συνειδητοποίησε την… πατάτα που είχε κάνει δείχνοντας τον Άγγλο αθλητή, ενώ ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας παρουσίαζε το πρόγραμμα του, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στους προκριματικούς των κρίκων, γύρισε αμέσως στον Έλληνα Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Φυσικό και επόμενο να πέσει πάνω στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο που ήταν εκεί προκειμένου συγχαρούν τον Λευτέρη Πετρούνια. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα τραγελαφικά που ακούστηκαν περί μη μετάδοσης της προσπάθειας αλλά μόνο του Υφυπουργού.

Η ΕΡΤ ήταν και είναι πάντοτε αρωγός των προσπαθειών των Ελλήνων αθλητών. Οι Έλληνες τηλεθεατές άλλωστε το γνωρίζουν αυτό καλύτερα από τον καθέναν, καθώς μέσα από τις συχνότητές της έχουν δει όλες τις μεγάλες στιγμές τους, αλλά ακόμα και αυτές που δεν στέφθηκαν από επιτυχία.

Νίκος Κορόβηλας

Εκπρόσωπος εργαζομένων δημοσιογράφων Τηλεόρασης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση