O Δημοσθένης Ταμπάκος μιλά στην ΕΡΤ για τον “άρχοντα των κρίκων”, Λευτέρη Πετρούνια (video)

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος, Ολυμπιονίκης των κρίκων, μίλησε στην ΕΡΤ για την “χρυσή” ελπίδα της Ελλάδας για την κατάκτηση μεταλλίου στο αγώνισμα, τον Λευτέρη Πετρούνια.

“Ο Λευτέρης κάνει αυτό που κάνει πάντα. Είναι ήδη σε ένα πολύ καλό επίπεδο και κατά τη γνώμη μου είναι στη καλύτερη σωματική, ψυχική κατάσταση που ήταν ποτέ”, τόνισε για την χθεσινή εμφάνιση του Έλληνα πρωταθλητή στους προκριματικούς αγώνες της ενόργανης γυμναστικής στο Τόκιο.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του 2000 και “χρυσός” του 2004 στους κρίκους, σχολιάζοντας την ψυχολογία των αθλητών που αγωνίζονται σε άδεια στάδια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού είπε:

“Ένας αθλητής σε αυτό το επίπεδο προσαρμόζεται σε αυτές τις συνθήκες. Είναι το ίδιο πρόγραμμα που θα εκτελέσει, με ή χωρίς θεατές και μέσα του ξέρει ότι είναι εκατομμύρια τηλεθεατές που θα περιμένουν να τον δουν πως θα εκτελέσει (τις ασκήσεις)”, ανέφερε ο κ. Ταμπάκος.

Και όπως τόνισε ο πρώην πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής: “Ανεξαρτήτως συνθηκών ένας αθλητής προετοιμάζεται να κάνει ένα εκτελέσει στον αγώνα ένα πρόγραμμα που έχει κάνει εκατοντάδες φορές στη διάρκεια της προπόνησης. Είναι μέρος της δουλειάς του το να μπορέσει να παραμείνει συγκεντρωμένος είτε έχει κόσμο είτε χωρίς κόσμο”.

 

 

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση