Δέκα χρόνια χωρίς την Amy Winehouse (video)

Δέκα χρόνια πέρασαν από τον θάνατό της τραγουδίστριας με την αισθαντική φωνή και την ξεχωριστή σκηνική παρουσία και ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Amy Winehouse, ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, χάθηκε τόσο άδοξα.
Ήταν στις 23 Ιουλίου 2011, όταν η φωνή της Amy Winehouse, σίγησε για πάντα, νικημένη από το αλκοόλ.

Πορτραίτα της υπάρχουν παντού στη γειτονιά της στο Βόρειο Λονδίνο και τα άλμπουμ της μένουν ψηλά στις πωλήσεις. Με αφορμή τη “μαύρη επέτειο” από τον αιφνίδιο θάνατό της κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC για τη ζωή της.

Η 27χρονη Amy Winehouse, όπως αποδείχθηκε, δηλητηρίασε το αίμα της με υπερβολική -και χρόνια- κατανάλωση αλκοόλ. Στο αίμα της βρέθηκαν 416 mg ανά 100 ml, πέντε φορές περισσότερη ποσότητα από το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ.

Η μητέρα της, Janis Winehouse-Collins, μιλά στο ντοκιμαντέρ για τα 6 Grammy Awards που έκαναν την κόρη της να λάμπει από χαρά αλλά και τις άλλες, τις πιο σκοτεινές μέρες: «Κοιτάζω πίσω τώρα και συνειδητοποιώ πόσα λίγα είχαμε καταλάβει για τη ζωή της. Ήταν έρμαιο του εθισμού της. Δεν μπορούσε να σταματήσει τον εαυτό της. Ήταν ένα πολύ σκληρό θηρίο ο εθισμός που κυριαρχούσε των δυνάμεών της».

Ρεπορτάζ: Xριστίνα Πόπορου / ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου