7.473 νέες επιχειρήσεις εντάσσονται στη δράση «Επανεκκίνηση Εστίασης»

Πληθαίνουν συνεχώς οι εντάξεις για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ» καθώς λίγες μέρες μετά την ένταξη 1.014 επιχειρήσεων (15/07) στη Δράση, ανακοινώνεται σήμερα η ένταξη άλλων επτά χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα τριών (7.473) αιτήσεων συνολικής δημόσιας δαπάνης 68,8 εκατ. ευρώ.

Πλέον ο συνολικός αριθμός των ενταγμένων πράξεων φτάνει τις 9340 συνολικής δημόσιας δαπάνης 94,7 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης συνεχίζεται και για τις άλλες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, με γοργούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εκταμιεύσεις των επιχορηγήσεων καθώς ήδη πόροι ύψους 14,4 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί σε ενταγμένες επιχειρήσεις.

Η Δράση αφορά στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη της επανεκκίνησης της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19, με την προμήθεια πρώτων υλών, απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

Η «Επανεκκίνηση Εστίασης» θα είναι ανοικτή για αιτήσεις έως και 30 Ιουλίου 2021 και ώρα 15:00.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση