«Εδώ κι ένα χρόνο σφαγιάζεται η εστίαση» λένε οι καταστηματάρχες

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης και των επιλογών της για τον κλάδο της εστίασης εξαπέλυσε ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, υπογραμμίζοντας πως πετάει «την εκπλήρωση της υποχρέωσής μας για κοινωνική αλληλεγγύη στις καλένδες».

«Φτωχοποιήσατε έναν πολυπληθή κλάδο, ενοχοποιώντας τον για την διασπορά του ιού και για «τα τρία κακά της μοίρας μας»» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης.

«Παρ’ ότι εμείς, οι άνθρωποι της εστίασης, βάλαμε πλάτη στην υγειονομική κρίση, υπακούοντας στην συνταγματική επιταγή της προσφοράς όλων των πολιτών στα δημόσια βάρη (Σύντ. άρθρο 4, παρ. 5), κλείνοντας τα μαγαζιά μας για τεράστιο χρονικό διάστημα, διαπιστώνουμε ότι πετάτε την εκπλήρωση της υποχρέωσής μας για κοινωνική αλληλεγγύη στις καλένδες» τονίζει, προσθέτοντας: «Πώς αλλιώς να μεταφράσουμε ότι ενώ αποδεχτήκαμε την οιονεί ανάκληση της άδειας λειτουργίας, που μας επιβάλατε, εσείς μας «επιβραβεύσατε» με το τέλος επιτηδεύματος για το 2020 και το 2021, χρεώνοντάς μας με 1.300 ευρώ;».

«Κύριοι, μας ζητήσατε να κάνουμε υπέρμετρα επαχθείς παραχωρήσεις. Μας στερήσατε το δικαίωμα στην εργασία, την επαγγελματική και επιχειρηματική ελευθερία, την αξιοπρεπή διαβίωση και μας αναγκάσατε, αφού μας ανοίξατε χωρίς το πολυδιαφημιζόμενο κεφάλαιο επανεκκίνησης, το περίφημο 7%, που δεν έχει εισπράξει κανείς, σε διαχωρισμό, σε κοινωνικούς αυτοματισμούς και αθέμιτο ανταγωνισμό. Λειτουργούμε 2,5 μήνες μόνο σε ανοιχτούς χώρους, στις 15/7 εφαρμόζεται το διαχωριστικό μέτρο των αμιγών κλειστών χώρων και στις 16/7 ο ΕΦΚΑ μπλοκάρει λογαριασμούς συναδέλφων. Ποιό κράτος Δικαίου εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις στους πολίτες του;» προσθέτει ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης, ζητώντας άμεση στήριξη.

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες της εστίασης σημειώνουν πως «τα χρέη, που έχουμε συσσωρεύσει, χρειάζονται ένα γενναίο κούρεμα για να αποπληρωθούν. Προτείνουμε για μία ακόμη φορά να γίνει μία διαβούλευση με την παρουσία συλλογικοτήτων από την Εστίαση, ώστε να αποκτήσετε σαφή εικόνα της πραγματικής αγοράς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση