Morgan Stanley: Μην κοιτάζετε τα κρούσματα αλλά τις νοσηλείες

Οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα αποτυπώνονται ήδη στους μακροοικονομικούς δείκτες της Ευρώπης, διαπιστώνουν οι αναλυτές της Morgan Stanley σε νέα έκθεσή τους.

Καθώς τα νέα κρούσματα αυξάνονται και πάλι σε όλη την Ευρώπη, με την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, η ανάκαμψη βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. «Αυτό θα μπορούσε να καθυστερήσει -ή ακόμα και να αντιστρέψει- το άνοιγμα των οικονομιών, με σημαντικές συνέπειες για τον εξαρτώμενο από τον τουρισμό Νότο», τονίζουν οι αναλυτές του επενδυτικού οίκου.

Άλλωστε, επισημαίνουν ότι η Ολλανδία επανέφερε τα σκληρά περιοριστικά μέτρα σε κομμάτια του κλάδου εστίασης τις προηγούμενες ημέρες, με αρκετές κυβερνήσεις να εκδίδουν προειδοποιήσεις κατά των διακοπών σε μέρη όπως η Ισπανία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γερμανικός δείκτης των προσδοκιών ZEW σημείωσε απότομη μείωση τον Ιούλιο, σε μία εξέλιξη την οποία η Morgan Stanley αποδίδει στις ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα.

Παρά την αλλαγή του περιβάλλοντος, ο οίκος επιμένει στο βασικό σενάριό του, ότι δηλαδή η καλή πρόοδος στους εμβολιασμούς θα διασφαλίσει ένα καλοκαίρι καλύτερο από το περσινό.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι εξακολουθούν να έχουν εμπιστοσύνη στις εκτιμήσεις τους, κυρίως γιατί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία δεν έχουν ακολουθήσει την άνοδο στα κρούσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να συζητά την υιοθέτηση μίας νέας σειράς δεικτών που θα παρακολουθεί ως σημεία αναφοράς, πέραν των καθημερινών κρουσμάτων (όπως για παράδειγμα τις νοσηλείες), προκειμένου η εικόνα αυτή να αντανακλά καλύτερα την μεγαλύτερη προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια.

«Η αποδυναμωμένη σύνδεση ανάμεσα στα κρούσματα και τις νοσηλείες σημαίνει ότι είμαστε ακόμα σίγουροι για μία ισχυρή καλοκαιρινή ανάκαμψη», καταλήγουν οι αναλυτές της  Morgan Stanley.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση