O καιρός με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο – Κυριακή και Δευτέρα το μελτέμι 6-7 μποφόρ, ζέστη μετά

Κυριακή και Δευτέρα το μελτέμι στο Αιγαίο, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχει ένταση 6 με 7 μποφόρ, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, με την θερμοκρασία να μην αλλάζει ιδιαίτερα.

Από την Τρίτη το θερμόμετρο και πρώτα στα δυτικά θα ανέβει καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα μας πλησιάσουν. Την Πέμπτη θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, θα πλη-σιάζει τοπικά στα ηπειρωτικά, σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα και τους 40 βαθμούς.

Την Κυριακή γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές.
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απο-γευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 34 με 37 βαθμούς και στα νη-σιά τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές το πρωί και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυ-μανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα μόνο στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προ-βλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει.

Τετάρτη έως Παρασκευή θα είναι ζεστές ημέρες, στα όρια του καύσωνα, κυρίως για τα ηπειρωτικά, με πιο ζεστή ημέρα την Πέμπτη όπου το θερμόμετρο τοπικά, σε περιοχές μα-κριά από τη θάλασσα, (Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Θεσσαλία, Βοιωτία, Λακωνία) θα πλη-σιάσει τους 40 βαθμούς. Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια θα πα-ραμείνει όμως πάνω απο τους 38 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση