Μαρία Κάλλας: Για πρώτη φορά έκθεση με αυθεντικά κοστούμια της στο Αχίλλειο της Κέρκυρας (video)

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, στο Μουσείο του Αχιλλείου εκτίθενται, από αύριο, προσωπικά αντικείμενα της σημαντικότερης ερμηνεύτριας κλασικής μουσικής, Μαρία Κάλλας. Τα σημαντικά εκθέματα παραχωρήθηκαν για την εκδήλωση από τη Σκάλα του Μιλάνου.

«Τα εκθέματα είναι αντικείμενα που έχουν αγοραστεί για τον εμπλουτισμό του μουσείου “Μαρία Κάλλας”, που δημιουργείται στην Αθήνα. Μετά από την έκθεση θα πάνε και στο μουσείο. Οκτώ κοστούμια από τις διασημότερες όπερες που τραγούδησε η Κάλλας, που η La Scala, μας παραχώρησε αμισθί.

Μεταξύ των σημαντικών εκθεμάτων είναι το φόρεμα της Μήδειας και της Ιφιγένειας εν Ταύροις, από τις πιο φημισμένες παραστάσεις στον χώρο της όπερας», δήλωσε στην εκπομπή “ΕΡΤ Σαββατοκύριακο” η Λιάνα Σκουρλή, πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Μαρίας Κάλλας.

Την έκθεση «Μαρία Κάλλας – Παγκόσμια ιέρεια της όπερας», διοργανώνει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. και η Διεύθυνση του Αχίλλειου Μουσείου, ένα μοναδικό διεθνές γεγονός, με συνδιοργανωτές τον Ελληνικό Σύλλογο Μαρία Κάλλας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Προσωπικά αντικείμενα, βιβλία με τις παρτιτούρες της και έργα τέχνης που συνδέονται με τη ζωή και το έργο της σπουδαίας ερμηνεύτριας, καθώς και οκτώ αυθεντικά κοστούμια από το TEATRO DELLA SCALA DI MILANO θα φιλοξενηθούν στις αίθουσες του Αχιλλείου.

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου