ΓΕΕΘΑ: Σεμινάριο Αντιμετώπισης Υβριδικών Απειλών με τη συνδρομή κινητής ομάδας του ΝΑΤΟ

Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ διοργάνωσε σεμινάριο «Αντιμετώπισης Υβριδικών Απειλών», με τη συνδρομή κινητής εκπαιδευτικής ομάδας του NATO Special Operations School (NSOS), από την Τρίτη 6 έως την Πέμπτη 8 Ιουλίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκτός από εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικό όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο σεμινάριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών.

Σκοπός του σεμιναρίου, ήταν η κατανόηση των Υβριδικών Απειλών και των βασικών χαρακτηριστικών τους σε ολιστικό πλαίσιο, η μεθοδολογία αντιμετώπισής τους με τη συνέργεια διυπηρεσιακών φορέων, η ενίσχυση του πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων, καθώς και η καλλιέργεια κοινής αντίληψης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών ασφαλείας.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, ο οποίος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε εκτενώς στο εθνικό πλαίσιο αντιμετώπισης των Υβριδικών Απειλών.

Μεταξύ των διακεκριμένων συμμετεχόντων, ήταν και ο Διοικητής του NΑΤΟ Special Operations Headquarters, Ταξίαρχος Rob Stephenson.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

www.ertnews.gr

Η-Β Παπαϊωάννου
image}

Αφήστε μια απάντηση