Κοροναϊός: Ανατροπή για τους ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα – Υποχρεωτικό τεστ και για εμβολιασμένους

Σε αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού, ενημερώνοντας ότι αλλάζουν τα πρωτόκολλα εισόδου στη χώρα για τους ρώσους τουρίστες και αυστηροποιείται το πλαίσιο υποδοχής τους.

Στον απόηχο της αυστηρής κριτικής της Ανγκελα Μέρκελ και του Εμανουέλ Μακρόν προς τις χώρες που δέχονται τουρίστες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα στην ΕΕ σκευάσματα από την Κίνα και τη Ρωσία -ανάμεσά τους και η Ελλάδα- το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού ισχυρίζεται πως η μετάλλαξη «Δέλτα» εξαπλώνεται στη Ρωσία και έτσι από τις 30 Ιουνίου εισάγονται αλλαγές στην υποδοχή των τουριστών.

Δηλαδή, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Μάλιστα, αυτό το μέτρο είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, ασχέτως αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Επίσης, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, προβλέπονται τα εξής για όσους Ρώσους εισέρχονται στη χώρα:

  • Να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR εντός 48 ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή σε έλεγχο με rapid test εντός των τελευταίων 72 ωρών πριν από την άφιξή τους.
  • Να διαγιγνώσκονται αρνητικοί σε υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR ή έλεγχο με rapid test στα σημεία εισόδου στη χώρα, εφαρμοζομένων αναλογικώς ως προς τα κλιμάκια ελέγχου, την παραμονή σε χώρο της πύλης ελέγχου μέχρι την έκδοση του αποτελέσματος του ελέγχου και τον υποχρεωτικό προσωρινό περιορισμό σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του ελέγχου.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση