Σταϊκούρας: Νέα ένεση 4,5 δισ. για τις πληττόμενες επιχειρήσεις το δεύτερο εξάμηνο

Για τις προοπτικές σε Οικονομία και Τουρισμό μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης που όπως είπε «στόχο έχει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος».

«Αυτή τη στιγμή οι νυν εργαζόμενοι με τις εισφορές τους πληρώνουν τους νυν συνταξιούχους. Η κυβέρνηση έρχεται και προτείνει σε ένα κομμάτι των συντάξεων, στις επικουρικές, και μόνο για τους νέους εργαζόμενους (από το 2022) να δημιουργήσουν τον δικό τους “κουμπαρά”. Θα εξασφαλίζονται έτσι υψηλότερες συντάξεις, όπως αποδεικνύεται παγκοσμίως, για τους νέους ασφαλισμένους», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταϊκούρας.

«Απαιτείται ασφαλιστική μεταρρύθμιση με ασφάλεια για τους νυν συνταξιούχους», πρόσθεσε σχετικά.

Σε ότι αφορά την στήριξη τομέων της Οικονομίας που έχουν πληγεί έντονα λόγω της πανδημίας, ο ίδιος έκανε γνωστό ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα υλοποιηθούν μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ, υπέρ των πληττόμενων κλάδων, μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» αλλά και κάλυψης τμήματος παγίων δαπανών.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος το φθινόπωρο και την οικονομική ετοιμότητα της κυβέρνησης, ο υπουργός μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ανά πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι και για το πιο ακραίο σενάριο. Έχουμε ενισχύσει στα δύο χρόνια διακυβέρνησης το ταμείο της χώρας με 41 δισ. ευρώ».

«Υπάρχει δημοσιονομική ευελιξία το 2021 και αυτή έχει επεκταθεί και το 2022. Θα επανερχόμαστε το 2022 και το 2023 σε δημοσιονομική ισορροπία. Έχουμε νομοθετήσει μια σειρά από μόνιμες φορολογικές παρεμβάσεις», επισήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Φέτος, εκτιμάται ότι θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα περίπου 7%. Το 2023 θα έχουμε σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 2%», τόνισε.

«Συνεχίζονται οι στοχευμένες στηρίξεις και στον Τουρισμό», σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση