Στην ΕΡΤ o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για διεθνείς εξελίξεις, εργασιακό νόμο και εμβολιασμό (video)

Με τις εξελίξεις στο διεθνές προσκήνιο ξεκίνησε τη συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος,  με αφορμή τη συνάντηση Μπάιντεν -Πούτιν,  εκτιμώντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιστρέφει στην εποχή του Τραμπ με τον φόρο που βάζει στις αμερικανικές εταιρίες για να χτυπήσει την Κίνα. ‘Έχουμε, παρατήρησε, επιστροφή στον «προστατευτισμό». Πρέπει να προσεγγίζουμε τις εξελίξεις στο διεθνές περιβάλλον πολυπολικά  και όχι διπολικά (ΗΠΑ-Ρωσία), σημείωσε, καθώς αναδεικνύονται  και νέες δυνάμεις, όπως η Ινδία και η Κίνα.   Εκτίμησε μάλιστα  ότι όποιος «κερδίσει» τον Πούτιν θα έχει νικήσει και στον παγκόσμιο «οικονομικό πόλεμο» και ίσως  «όποιον άλλο πόλεμο έρθει» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ρόλο της Τουρκίας ,ο κ. Βελόπουλος εκτίμησε ότι η γείτονα  πήρε αυτά που ήθελε. Ο Τούρκος πρόεδρος εξασφαλίζει δουλειές για τη χώρα και αναβαθμίζεται ο ρόλος του αντιβαλλιστικού ρόλου της Τουρκίας. Σημείωσε επίσης ότι η Ε.Ε χρηματοδοτεί την γείτονα με 5 δισ. ευρώ.

Για το νέο εργασιακό νόμο και την ψήφιση του χθες από τη Βουλή είπε πως επρόκειτο για νομοσχέδιο μεσαιωνικού χαρακτήρα,  καθώς  προωθεί κατάργηση του 8ωρου και σχολίασε ότι σήμερα η ΝΔ καταργεί όσα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε δημιουργήσει. Κατάργηση Κυριακάτικης αργίας, κατάργηση επιθεώρησης του ΣΕΠΕ, δεν θα είναι ανεξάρτητη, θα διορίζεται από την κυβέρνηση. Υποστήριξε  πως εν μπορεί να καταβάλει η χώρα 600 εκατ. ευρώ σε ανεξάρτητες αρχές. Τέλος επισήμανε ως το χειρότερο όλων την απαγόρευση των απεργιών, με έμμεσο τρόπο.

Σε ότι αφορά την οικονομία εκτίμησε ότι παραπαίει και καταρρέει, η χώρα δεν παράγει πλούτο. Η ΝΔ ασκεί οικονομική πολιτική με δανεικά. Είπε ο κ. Βελόπουλος.

Στο κομμάτι των εμβολιασμών σημείωσε ότι ο ίδιος  δεν μπορεί να πει ότι είναι ασφαλείς, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια έχουν προσωρινή άδεια επείγουσας χρήσης και επικαλέστηκε αναρτήσεις στον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.   Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι  «το σώμα μου είναι δικό μου. Δεν θα με υποχρεώσει κανείς να κάνω κάτι που δεν θέλω. Όποιος θέλει το κάνει. Εγώ έχω επιφυλάξεις και δικαιώνομαι. Ως σοβαρός πολιτικός δεν μπορώ να λέω ότι είναι ασφαλές».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση