Σημαντικό συνέδριο ανάπτυξης και προόδου για την Αιτωλοακαρνανία

Με  το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα της πανδημίας, την ανάγκη να δημιουργηθούν άμεσα συνθήκες ανάπτυξης και προόδου για την Αιτωλοακαρνανία και με τη συμμετοχή κορυφαίων Υπουργών, η Ναύπακτος υποδέχεται το «3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 24,25 και 26 Ιουνίου 2021, στο κτήριο «Τσώνη».

Το «3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας» διοργανώνεται από το «ALMA ANAPTIXIS», που αποτελείται από τους Ομίλους μέσων ενημέρωσης και επικοινωνίας «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Α.Ε.» & «Αγρίνιο 365 Ι.Κ.Ε.».

Το φετινό συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας τους Δήμους Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ακτίου-Βόνιτσας, Ι.Π. Μεσολογγίου, Θέρμου, Ναυπακτίας και Ξηρομέρου, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, το Τεχνικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου» και την Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Οι κύριοι άξονες του συνεδρίου είναι: η αγροτική προοπτική, η ψηφιακή σύγκλιση σε σχέση με την επιχειρηματικότητα και την περιφερειακή ανάπτυξη,  ο τουρισμός, ο πολιτισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το περιβάλλον, η κυκλική οικονομία, καθώς και οι συνέργειες στον τομέα της επιχειρηματικότητας.

Στη φετινή συνάντηση θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος σε ένα ιστορικό και εμβληματικό γεγονός για την πόλη της Ναυπάκτου, το νομό Αιτωλοακαρνανίας, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, με αφορμή τη συμπλήρωση 450 χρόνων.

Μεταξύ των επιβεβαιωμένων ομιλητών είναι: ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Στύλιος, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, άλλοι εκπρόσωποι κομμάτων, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι φορέων του νομού.

Στόχος των διοργανωτών είναι η συμμετοχή όλων των δυνάμεων στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός βιώσιμου σχεδίου ανάπτυξης για την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα:

–           Επιχειρείται ο διάλογος και η επαφή όσων σχεδιάζουν και εφαρμόζουν πολιτικές που ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια.

–           Αναδεικνύονται τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιτωλοακαρνανίας και προωθούνται ενέργειες με παραγωγικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

–           Διαμορφώνονται συνεργασίες και κοινές πρωτοβουλίες για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, διαμόρφωση νέων πολιτικών και προώθηση πρωτοβουλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Αιτωλοακαρνανίας με ευθύνη και οργάνωση του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, στο χώρο των συνεδριακών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί έκθεση χαρακτηριστικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων του Νομού.

Το 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Αιτωλοακαρνανίας θα πραγματοποιηθεί τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας της Covid-19.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Mega Channel – Οικονομικός Ταχυδρόμος

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση