Βρετανία: Οι «μέτριοι» άνδρες διευθυντές κρατούν πίσω τις γυναίκες

Δύο ξεχωριστές αναφορές την Τετάρτη έθεσαν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου εάν θέλουν να ενισχύσουν την ποικιλομορφία.

Οι μικρότερες εταιρείες της Βρετανίας υστερούν σε σχέση με τους μεγαλύτερους ομολόγους τους όταν πρόκειται για την διαφορετικότητα στην εκπροσώπηση στα διοικητικά τους συμβούλια, σύμφωνα με έκθεση της Women on Boards UK.

Περισσότερες από τις μισές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, εξαιρουμένων των κορυφαίων 350 εταιρειών, είχαν όλες εκτελεστικές ομάδες ηγεσίας αποτελούμενες από άνδρες μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, σε σύγκριση με το 8% των εταιρειών του FTSE 350, αναφέρει η έκθεση.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, παρόλο που περίπου τα δύο τρίτα των εταιρειών του FTSE 350 έχουν επιτύχει τον στόχο που υποστηρίζεται από το Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν 33% γυναίκες στελέχη στα διοικητικά τους συμβούλια, λιγότερες από τις μισές εταιρείες στο υπόλοιπο του FTSE έχουν επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Οδυνηρά αργή πρόοδος

Όσον αφορά την εθνοτική ποικιλομορφία, μόνο το 6,8% των μελών των διοικητικών συμβουλίων του FTSE 350 χαρακτηρίζονται ως έγχρωμοι, με το ποσοστό να πέφτει στο 3% για το υπόλοιπο του FTSE All-Share, σύμφωνα με την έκθεση.

«Η πρόοδος στην ποικιλομορφία των διοικητικών συμβουλίων ήταν οδυνηρά αργή και πρόσφατα υπήρξε μια αίσθηση ότι αυτό που έχει επιτευχθεί είναι “αρκετό” και δεν χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια», δήλωσε στο Bloomberg η Fiona Hathorn, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Women on Boards UK.

«Απαιτούνται απολύτως περισσότερα», καταλήγει.

Ανεπαρκείς άνδρες διευθυντές «καπελώνουν» ικανές γυναίκες

Εν τω μεταξύ, στη χρηματοοικονομική βιομηχανία, οι ανεπαρκείς άνδρες διευθυντές και η ψεύτικη ενσυναίσθηση συγκαταλέγονται μεταξύ των παραγόντων που συγκρατούν τις γυναίκες, σύμφωνα με την έκθεση «Women in Banking and Finance» του London School of Economics.

Οι «μέτριοι» άνδρες είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στον κλάδο σε σχέση με τις γυναίκες, επειδή ταιριάζουν στον κοινωνικό κανόνα του πώς μοιάζει ένας εργαζόμενος σε οικονομικές και επαγγελματικές υπηρεσίες. Αντίθετα, οι γυναίκες – και ιδιαίτερα οι μαύρες γυναίκες – έπρεπε να υπερτερήσουν σε πρόοδο, σύμφωνα με έρευνα που περιλάμβανε συνεντεύξεις και συζητήσεις με 79 γυναίκες που εργάζονταν στο City του Λονδίνου.

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση