Η Γιάννα Αγγελοπούλου στη Λ. Πλαστήρα, στο Μαυρομμάτι και στην Καρδίτσα

“Ζητήσαμε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι και ο κύριος μοχλός για να γίνουν κάποια βήματα μπροστά, προτάσεις με καινοτομία, με ευρηματικότητα, για την ανάπτυξη του τόπου. Αν η Ελλάδα επέζησε και στέκεται στα πόδια της 200 χρόνια, τα επόμενα 100 πρέπει να φροντίσει το μέλλον της”, επισήμανε η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Καρδίτσα και σε δηλώσεις της στο δημαρχείο.

Έφερε ως παραδείγματα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δήμους Καρδίτσας, Μουζακίου, Λίμνης Πλαστήρα, Παλαμά, υπογραμμίζοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μοναδικές αναπτυξιακές προτάσεις, συνδέοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής με τεχνολογία, με ιστορική γνώση, έτσι ώστε να έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ο τόπος, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ανθρώπων, να υπάρξουν δουλειές και ανάπτυξη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σημείωσε ότι η παρουσία της κ. Αγγελοπούλου στην Καρδίτσα, αποδεικνύει ότι η περιοχή είναι ένα από τα σημεία του χάρτη που αξίζει των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. “Η Ελλάδα – τόνισε – από μια επαρχία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας κατάφερε να γίνει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος του Δυτικού κόσμου. Αυτή είναι μια τεράστια κατάκτηση την οποία οφείλουμε όλοι να την αποδώσουμε στη μνήμη και στην τιμή όλων αυτών που αγωνίστηκαν”.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, είπε ότι “μέσα απ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, δίνεται η δυνατότητα σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να σκύψει βαθιά μέσα στην ελληνική ψυχή, να βρει την ιστορική μνήμη αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, για να μπορέσει να ζήσει πιο σύγχρονα, πιο δυναμικά πιο δημιουργικά στη νέα εποχή, η οποία είναι μια αναθεωρητική εποχή”.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, καλωσόρισε την κ. Αγγελοπούλου στη γενέτειρα του Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης, Γεωργίου Καραϊσκάκη, αλλά και του Νικόλαου Πλαστήρα, σε μια περιοχή που πάντα πρωτοστάτησε στους αγώνες του Έθνους για ελευθερία και ανεξαρτησία. “Είμαστε χαρούμενοι που βρίσκεστε σήμερα μαζί μας γιατί οι Έλληνες σας έχουμε συνδέσει με σημαντικές στιγμές και μεγάλες επιτυχίες της χώρας. Θυμίζω τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τώρα τη ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας μέσω της επιτροπής «Ελλάδα 2021».

“Είστε σημείωσε – σε μια περιοχή που χτυπήθηκε από τον ΙΑΝΟ πριν από λίγους μήνες. Σήμερα σχεδόν τίποτα δεν θυμίζει την ανείπωτη καταστροφή. Όλοι μαζί καταβάλαμε τιτάνια προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο.
Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας και σε ανάμνηση αυτή της επίσκεψης σας προσφέρω ένα αριθμημένο αντίγραφο του μεγάλου Καρδιτσιώτη ζωγράφου Δημήτρη Γιολδάση. Ενός καλλιτέχνη που συνέδεσε τη ζωή του με το Θεσσαλικό τοπίο και τους ανθρώπους του μόχθου. Ο τίτλος του έργου είναι «πρωινό στη βοσκή» και ο πρωτότυπος πίνακας όπως και τα περισσότερα έργα του καλλιτέχνη βρίσκονται στη Δημοτική μας Πινακοθήκη, την οποία επίσης χτύπησε ο Ιανός και αναζητούμε κονδύλια για να την φέρουμε και πάλι στη πρότερη κατάσταση.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στην πόλη μας και είμαστε βέβαιοι πως μαζί με τους άξιους συνεργάτες σας, θα συνεχίσετε την εξαιρετική δουλειά για την ανάδειξη της σύγχρονης Ελλάδας. Όπως ευχαριστούμε και τον Διευθυντή της Επιτροπής τον πρώην Δήμαρχο Καρδίτσας, Αθ. Κανταρτζή, για τα όσα έχει προσφέρει στη πόλη της Καρδίτσας καθώς και για το έργο που επιτελεί τώρα δίπλα σας. Αναδεικνύετε την Ελλάδα του πολιτισμού και της ιστορίας, αλλά και την Ελλάδα που διακρίνεται στις επιστήμες και στα γράμματα. Την Ελλάδα που έχει σπουδαίο παρελθόν, στιβαρό παρόν και ελπιδοφόρο μέλλον”.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το Μουσείο Πόλης, για το οποίο έχει κατατεθεί πρόταση στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, να δει τη συλλογή ενδυμασιών στο χορευτικό όμιλο “Καραγκούνα”, όπου την υποδέχθηκαν με τραγούδια και κεράσματα,
και να συμμετάσχει στο δημαρχείο της πόλης σε σύσκεψη όπου αναλύθηκαν όλα τα έργα του “Αντώνης Τρίτσης” που προτάθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής “Ελλάδα 2021”.

Στη Λίμνη Πλαστήρα

Η επίσκεψή της ξεκίνησε το πρωί από το δήμο Λίμνης Πλαστήρα όπου μετείχε σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων και επαγγελματιών της περιοχής. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νάνος, στη διάρκεια της σύσκεψης, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα της περιοχής, μιλώντας για το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Λίμνης Πλαστήρα, το οποίο, όπως είπε, πρόκειται για ένα εμβληματικό και συνάμα τολμηρό έργο που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Από τα πρώτα έργα, εξήγησε ο δήμαρχος στη συνέχεια είπε που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, είναι το Υπαίθριο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Χωρο-Χρόνου Άγραφον». Στόχος μας είναι η λίμνη Πλαστήρα να καταστεί σημείο συνάντησης νέων καλλιτεχνών από διάφορα σημεία του κόσμου και τόπος σύγχρονης δημιουργίας, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Η κ. Αγγελοπούλου, στη συνέχεια μίλησε με επαγγελματίες της περιοχής, και δήλωσε: “Είχα την ευκαιρία εκτός από τον περιφερειάρχη, τον δήμαρχο, τον αντιπεριφερειάρχη, να δω όλους αυτούς τους ανθρώπους που κρατάνε ζωντανή την περιοχή. Με μοναδικές καινοτόμες επιχειρήσεις, που είτε είναι στον αγροτικό τομέα, είτε είναι στον τομέα του κρασιού, είτε του νερού, είτε της θερμοηλεκτρικής ενέργειας, με καινοτόμες εφαρμογές είτε από τον ξενοδοχειακό τομέα, νέοι άνθρωποι που θέλουν τα καλά του τόπου τους να τα προβάλλουν με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο, ούτως ώστε όλα αυτά να σημάνει τι καλό θα μείνει για την κοινωνία και τον τόπο. Η Επιτροπή Ελλάδα 2021 τιμώντας το παρελθόν, προσπαθεί να αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε για ανάπτυξη, για δουλειές, για καλύτερη ποιότητα ζωής στο μέλλον”.

Αμέσως μετά μετέβη στο Μαυρομμάτι του δήμου Μουζακίου, όπου κατέθεσε στεφάνι στο άγαλμα του Καραϊσκάκη, ενώ επισκέφτηκε και το σπίτι όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια ο ήρωας της Ελληνικής επανάστασης, σπίτι το οποίο μετατρέπεται σε μουσείο ψηφιακό και φυσικό.

 

www.ertnews.gr

ΔΩΡΑ ΜΗΤΡΑ
image}

Αφήστε μια απάντηση