Ξεπέρασαν τους 11.300 οι εμβολιασμoί στη Σάμο (video)

Επιταχύνονται οι ρυθμοί των εμβολιασμών στη Σάμο, μετά το μουδιασμένο πρώτο ξεκίνημα των κατοίκων οι οποίοι προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος και να φτάσουν πιο κοντά στο πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Το νησί από σήμερα έχει περάσει στο πράσινο, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού είναι πλέον πολύ λίγα και πλέον αποτυπώνεται και στα στατιστικά. Στην κλινική Covid-19 δεν νοσηλεύεται πλέον κανείς ασθενής, ενώ στην εντατική μόλις τρεις ασθενείς.

Για το θέμα των εμβολιασμών μίλησε ο Νίκος Στεφανής, Διοικητής Νοσοκομείου Σάμου:
«Οι εμβολιασμοί στη Σάμο δεν έχουν σταματήσει, απλώς ο ρυθμός δεν ήταν ο καλύτερος. Οι 11.340 εμβολιασμένοι σε συνδυασμό και με τη νέα γραμμή Pfizer εμβολιασμού που προστίθεται από Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου. O κόσμος ήταν δύσπιστος στα άλλα δύο εμβόλια και όλοι θέλανε να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer… Τις επόμενες ημέρες σίγουρα θα αυξήσουμε τα νούμερα. Η Σάμος είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Γυρίσαμε στο πράσινο. Δεν έχουμε πολλούς θανάτους. Τα κρούσματα που είχαμε στο νησί είναι πολύ λίγα σε σχέση με τον πληθυσμό», δήλωσε ο κ. Στεφανής.

Απαντώντας για το πότε θα επιτύχει το νησί τον επιθυμητό στόχο στους εμβολιασμούς ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου τόνισε ότι «μέχρι τέλος Ιουνίου θα έχουμε πιάσει το 60%, ίσως και παραπάνω. Μπορεί το πρόγραμμα “Γαλάζια Ελευθερία” να μην προχώρησε γιατί δεν είχαμε πολλά ραντεβού, όμως οι Σαμιώτες εμπιστεύονται το εμβόλιο, εμπιστεύονται τα εμβολιαστικά κέντρα, εμπιστεύονται στο Σύστημα Υγείας και προσέρχονται καθημερινά».

www.ertnews.gr

Γεωργία Παμπουχίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση