Live — Σύγχρονος χώρος πολιτισμού σε παλαιό καπνεργοστάσιο – Εκδήλωση της Βουλής 

Καπνεργοστάσιο Λένορμαν
Πηγή: Γραφείο Τύπου Βουλής των Ελλήνων

Το παλαιό καπνεργοστάσιο της Λένορμαν ανοίγει στο κοινό ως σύγχρονος χώρος πολιτισμού. Με αφορμή το γεγονός αυτό, η Βουλή οργανώνει εκδήλωση, όπου μιλάνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Πηγή: Γραφείο Τύπου Βουλής των Ελλήνων

Τον χώρο διαχειρίζεται η Βουλή για τη φιλοξενία και διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.
Από τις 12 Ιουνίου και έως το τέλος Δεκεμβρίου 2021, ο νέος αυτός χώρος πολιτισμού θα φιλοξενήσει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals | Πύλη σε διοργάνωση του ΝΕΟΝ και επιμέλεια της Ελίνας Κουντούρη, Διευθύντριας ΝΕΟΝ, και της Madeleine Grynsztejn, Pritzker Director, Museum of Contemporary Art Chicago.

Καπνεργοστάσιο ΛένορμανΗ έκθεση γίνεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σύγχρονης Τέχνης 2021, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, για το επετειακό έτος 2021. Στόχος η ανάδειξη, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, της δυναμικής των δημοκρατικών θεσμών στις προκλήσεις της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας μέσα από τη διάσταση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr