Επιστρέφει η μουσική στην εστίαση – Διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τη 01:30πμ (video)

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών άναψαν το πράσινο φως για άρση επιπλέον μέτρων. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μια ώρα, έως τη μια και μίση τα ξημερώματα και καταργείται εντελώς από την 1η Ιουλίου. Επίσης από το Σάββατο επιστρέφει και η μουσική στα καταστήματα εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες ενώ θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Χαρδαλιάς: «οι αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5. 000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης».

Η μουσική στην εστίαση και η επέκταση του ωραρίου θα αποτελέσουν διέξοδο απέναντι στα παράνομα πάρτυ.

Από 1ης Ιουλίου στις κοινωνικές εκδηλώσεις γάμους βαπτίσεις το όριο των καλεσμένων θα αυξηθεί από τα 100 στα 300 άτομα.

Αυξάνεται ο μέγιστος αριθμός θεατών σε θέατρα και θεάματα στο 60% έως 75% αναλόγως με την χωρητικότητα

Από 14/06 επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών, όλων των εξαμήνων καθώς και των κέντρων διά βίου μάθησης των ΑΕΙ.

Οι εμποροπανηγύρεις θα επιτραπούν μόνο στις περιφερειακές ενότητες όταν θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού στην περιφέρεια.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 890 νέα κρούσματα, 381 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 15 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Με τη σχετική χαλάρωση των μέτρων λένε οι ειδικοί, δεν θα πρέπει οι πολίτες να εφησυχάσουν καθώς ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ.

Ως προς το επόμενο «κύμα» χαλάρωσης των μέτρων, οι παρεμβάσεις θα γίνονται σύμφωνα με την επιδημιολογική έρευνα, ενώ το «στοίχημα» είναι το τείχος ανοσίας του πληθυσμού.

Η επιστροφή στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα κλείνει ακόμα ένα γύρο σε αυτόν τον αγώνα δρόμου που ξεκίνησε το Μάιο και πρέπει να πούμε ότι είναι η εφαρμογή από την πλευρά της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών των μέτρων προστασίας το «κλειδί» που μας επιτρέπει να αφήνουμε πίσω μας τους περιορισμούς.

Αυτό σημαίνει ότι τελειώσαμε με την πανδημία; Όχι. Η ανάγκη να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας όλα όσα προστατεύουν εμάς, τις οικογένειές μας και τους γύρω μας βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή. Και αποτελεί προϋπόθεση για να συνεχίσει να βελτιώνεται η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Στην κυβέρνηση παρακολουθούν καθημερινά τα επιδημιολογικά δεδομένα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή κάποιο πρόβλημα τότε, όπως έχουν επισημάνει κυβερνητικά στελέχη, θα υπάρχουν εντοπισμένες παρεμβάσεις. Παράλληλα, το επόμενο μεγάλο στοίχημα στον ορίζοντα είναι ένα. Το χτίσιμο του τείχους ανοσίας.

Το περαιτέρω ανέβασμα των στροφών στην επιχείρηση «Ελευθερία» είναι το μεγάλο ζητούμενο και ήδη άνοιξε επίσημα η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ειδικές κατηγορίες εργαζομένων, αλλά και για τις διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους. Όλα αυτά, βέβαια, σε βάθος χρόνου και αφού πρώτα ανοίξουν τα εμβόλια για όλες τις ηλικιακές ομάδες και δοθεί εύλογος χρόνος στους συμπολίτες μας να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου, Μάριος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση