Αδ. Γεωργιάδης: “Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία”

Το επενδυτικό της πλάνο, παρουσίασε στην Τρίπολη, η εταιρεία Hengas Α.Ε., αδειοδοτημένος απ’ τη ΡΑΕ, διαχειριστής δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Τρίπολη, σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας ανέλυσαν τον αναπτυξιακό της σχέδιο, γνωστοποίησαν το επενδυτικό της πλάνο και αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αφορούν στην ρυθμιστική ασφάλεια και την λειτουργική ανεξαρτησία των δράσεων της.

Επίσης, στάθηκαν και στην διοργάνωση των προγραμμάτων κατάρτισης πάνω στο φυσικό αέριο, για τον επαγγελματικό και τεχνικό κόσμο, που θα κληθεί να ασχοληθεί σε Τρίπολη, Κόρινθο, Μεγαλόπολη και όπου αλλού η εταιρεία εξασφαλίσει τη διαχείριση των δικτύων του αερίου. Τέλος, γνωστοποίησαν και την πρόθεσή τους να ανοίξουν και γραφεία σε Τρίπολη, Μεγαλόπολη και Κόρινθο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, ο υπεύθυνος του Ταμείου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωστής Μουσουρούλης, βουλευτές, εκπρόσωποι του ΔΕΣΦΑ, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των Εμπορικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών, άνθρωποι των επιχειρήσεων, των σωματείων, των συλλόγων, καθώς και αντιπροσωπείες κομμάτων.

Μιλώντας ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε μεταξύ άλλων: “Εργαζόμαστε με ένταση. Το δείχνει ο χάρτης των κρατικών ενισχύσεων. Αυξάνονται τα ποσά των επιδοτήσεων. Ξεκινούν έργα παντού. Τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι άκρως ενθαρρυντικά για την οικονομία και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Σε μέσο όρο στην Ευρωζώνη, οι επενδύσεις παγίων κεφαλαίων στην Ελλάδα είναι στο 3% ανά τρίμηνο. Το 2020 – 2021, το τρίμηνο, είχαμε 8,6% αύξηση στις επενδύσεις, τη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με 10ετές ομόλογο, πολύ κάτω της μονάδας, ενώ και στα έντοκα γραμμάτια δανεισμού, είμαστε στο 0,33% επιτόκιο. Το θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουνε, άλλοι το υποσχέθηκαν, άλλοι το υλοποίησαν. Οι Τσίπρας – Βαρουφάκης το έλεγαν, ο Μητσοτάκης το έκανε πράξη. Αυτά όλα, αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών στη δουλειά που κάνει η ελληνική κυβέρνηση και στις προοπτικές της οικονομίας της. Ο επιχειρηματικός κόσμος θα λάβει μερίδιο απ’ την ανάπτυξη. Είναι σημαντική η ημέρα για την Τρίπολη, την Αρκαδία και την Πελοπόννησο, αυτό το θέμα με το φυσικό αέριο. Να συμβάλλει και η Περιφέρεια της Πελοποννήσου στο ΕΣΠΑ”.

Ο Αρκάς Υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης μιλώντας στην εκδήλωση, τόνισε: “Ήρθε η ημέρα που ότι έλεγε η κυβέρνηση, αρχίζει τώρα να γίνεται πράξη. Το πρόγραμμά μας παίρνει εμπρός. Η επένδυση της εταιρείας είναι της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ για την Κορινθία και την Αρκαδία. Αυτό θα φέρει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας οικονομία σε σπίτια και επιχειρήσεις”.

Ο Κορίνθιος Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος, Νίκας Ταγαράς, στην ομιλία του σημείωσε: “Αλλάζουμε εποχή. Αλλάζει το παραγωγικό μοντέλο της ενέργειας. Προστατεύουμε το περιβάλλον, ενισχύουμε την ανάπτυξη, μειώνουμε το κόστος παραγωγής. Τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια που κάνουμε βάζουν επιτέλους μία τάξη στο χώρο, ώστε ο καθένας να ξέρει τι επιτρέπεται και που αυτό επιτρέπεται”.

Ο Κωστής Μουσουρούλης, συντονιστής του Ταμείου της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, ανέφερε: “Το φυσικό αέριο είναι η πρώτη επένδυση στην μεταλιγνιτική εποχή. Τρέχουμε τον χωρικό και αστικό σχεδιασμό, ενώ έχουμε και τα χρήματα του Ταμείου Μετάβασης. Διεκδικούμε και άλλους πόρους. Δώσαμε έξτρα 15% κίνητρα για επενδύσεις στην Αρκαδία λόγω της μεταλιγνιτικής εποχής. Σχεδιάζουμε και άλλα”.

www.ertnews.gr

Σταύρος Ζορμπαλάς
image}

Αφήστε μια απάντηση