Yπόθεση Novartis: Ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης ζητά ο Ιωάννης Αγγελής

Ακρόαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, πριν αποφασίσει για την άσκηση ή όχι πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ζητεί με επιστολή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Την πειθαρχική δίωξη του κ. Αγγελή για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά, που προσβάλλει το κύρος της δικαιοσύνης, λόγω «υπέρβασης των ορίων ελέγχου», που επέδειξε κατά την άσκηση της τρίμηνης εποπτείας του», ζητεί, με το πόρισμά του, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος.

Ο κ. Αγγελής, σε επιστολή του προς τον υπουργό, κάνει λόγο για πολιτική και κομματική δίωξη σε βάρος του σημειώνοντας πως “η ζωή μου τόσο η προσωπική όσο και η επαγγελματική έχει μετατραπεί σε μια ανυπόφορη και διαρκή κόλαση”.

Η επιστολή γίνεται γνωστή λίγες ώρες μετά την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κ. Αγγελή για παράβαση καθήκοντος καθώς φέρεται να αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία που αφορούσαν λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των δέκα πολιτικών προσώπων που ερευνούσε ενώ επόπτευε την Εισαγγελία Διαφθοράς στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση