Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι και γιατί μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας

Στο στόχαστρο της εφορίας τίθενται όσοι έλαβαν ή έκαναν αίτηση για την ενίσχυση των επιστρεπτέων προκαταβολών. Συγκεκριμένα, στο στόχαστρο της εφορίας θα μπουν όσοι:

Είχαν ξαφνικά μεγάλη μείωση τζίρου.

Όσοι υπέβαλαν τροποιητικές δηλώσεις για να μπουν στην επιστρεπτέα

Όσοι είχαν υπερβολικά χαμηλούς τζίρους

Ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ

Έκδοση τιμολογίων σε διαφορετικές ημερομηνίες

«Περίεργες» προσλήψεις

Όσοι… πέσουν στην «δαγκάνα» της εφορίας για τα παραπάνω, αφενός θα του ζητηθούν πίσω τα χρήματα ενώ ο φάκελος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Καλό να είναι να έχουμε κατά νου ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Τα εργαλεία που έχει το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ είναι τέτοια, που μπορούν να εξάγουν συμπεράσματα και ελέγχους που κανένας δεν μπορεί να φανταστεί» σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός, Αντώνης Μουζάκης.

Νέα πρόγραμμα επιχορήγησης

Στις 28-30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση των γυμναστηρίων και των παιδότοπων. Από 4.000 ευρώ (με έναν εργαζόμενο) έως 17.000 ευρώ (με 9 εργαζόμενους και πάνω).

Ακόμα, το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου οι δικηγόροι θα λάβουν ειδική χρηματοδοτική ενίσχυση από το υπουργείο Ανάπτυξης για να αγοράσουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό, ώστε να προσαρμοστούν στο νέο σύστημα e-justice.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι αιτήσεις από επιχειρήσεις εστίασης στην πλατφόρμα ependyseis.gr. Τις πρώτες ώρες οι αιτήσεις έφτασαν τις 4.800.

Όποιος έχει κατάστημα εστίασης μπορεί να μπει στην πλατφόρμα, να κάνει  αίτηση και να πάρει πίσω έως το 7% του τζίρου πού είχε το 2019.

Πληρωμή συντάξεων Ιουνίου

Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων για τον Ιούνιο.

Έτσι, την Τρίτη 25/5 οι συνταξιούχοι των ταμείων ΙΚΑ, Τραπεζών και ΟΤΕ με το ΑΜΚΑ τους να τελειώνει σε 1,3,5,7,9 θα πληρωθούν.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 26/5, οι συνταξιούχοι των ίδιων ταμείων με ΑΜΚΑ σε 0,2,4,6,8 θα πληρωθούν.

Την Πέμπτη 27/5 θα πληρωθούν οι συντάξεις των ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ ενώ την Παρασκευή 28/5 θα πληρωθούν οι ωφελούμενοι των ταμείων του Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΤ-ΜΜΕ, ΔΕΗ.

Τον Ιούνιο οι νέοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω του επαναϋπολογισμού των αναδρομικών, ενώ οι παλαιοί συνταξιούχοι θα δουν τον Ιούλιο τις σχετικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση