Π. Τσακλόγλου: Το νομοσχέδιο προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα και δεν καταργεί το 8ωρο (audio)

Σε καμία περίπτωση δεν καταργείται το 8ωρο με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, μιλώντας στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσακλόγλου υπογράμμισε ότι, αντιθέτως, προβλέπονται νέες δυνατότητες διευθέτησης του χρόνου εργασίας, σύμφωνα με τις τάσεις και τις τεχνολογικές εξελίξεις που ισχύουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ανέφερε, ακόμη, ότι θεσπίζεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, με την οποία θα καταγράφεται αξιόπιστα ο πραγματικός χρόνος εργασίας η οποία θα αποτελεί ένα εργαλείο που θα εμποδίζει την κατάχρηση από τον εργοδότη.

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να αποδέχεται τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας για να ενεργοποιείται, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορεί να επιβληθεί και εάν εάν υπάρχει απόλυση γι’αυτό το λόγο θα είναι άκυρη.

Επισήμανε, ακόμη ότι με το νομοσχέδιο θεσμοθετείται η τηλεργασία με ένα αναλυτικό πλαίσιο που κατοχυρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και διασφαλίζει το δικαίωμα στην αποσύνδεση ενώ περιλαμβάνονται και πολλές ρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν την ελληνική εργασιακή νομοθεσία, σε θέματα παρενόχλησης κ.ά..

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση