Β. Παπαευαγγέλου: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν στις 17 Μαΐου (video)

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου, ανακοίνωσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης μαζί και έτσι περιοριστήκαμε αρχικά να ξεκινήσει η υποχρεωτική εκπαίδευση, είπε η κα. Παπαευαγγέλου.

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας ανέφερε ότι το επιδημιολογικό φορτίο στην Ελλάδα εμφανίζει πτωτική πορεία και τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού είναι κάτω από 20.000 για πρώτη φορά τους τελευταίους 2 μήνες. Σημείωσε ότι τόσο χθες όσο και σήμερα παρέμεινε σταθερό το ποσοστό θετικότητας στο 4,3%. Προειδοποίησε, ωστόσο, ότι ο ιός κυκλοφορεί ανάμεσά μας και πως ενδέχεται να έχει αυξηθεί η διασπορά κορονοϊού λόγω της κινητικότητας το Πάσχα, προσθέτοντας ότι αναμένονται τοπικές εξάρσεις.

Ο αριθμός νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία καταγράφει σταθερά πτωτική πορεία για 4η εβδομάδα, με τον μέσο όρο του 7ημέρου στις 391 νέες εισαγωγές ημερησίως, όμως ο συνολικός αριθμός νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στη χώρα και ανέρχεται σε 4.900 ασθενείς. Οι ΜΕΘ εμφανίζουν σταθερό ποσοστό κάλυψης 82% στην επικράτεια. Για δεύτερη εβδομάδα οι αποσωληνώσεις είναι περισσότερες από τις νέες διασωληνώσεις.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι οι νοσηλευόμενοι στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στις ηλικίες 20-60 ετών και το 1/4 των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ηλικίας 35-55 ετών.

Όλοι μας στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων είμαστε ανήσυχοι, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, επισημαίνοντας ότι «βλέπουμε τοπικές επιδημιολογικές εξάρσεις ακόμα και σε περιοχές που η εμβολιαστική κάλυψη είναι στο 25%».

«Ξεκάθαρα ο εμβολιασμός είναι το πιο σημαντικό όπλο. Όσοι δεν εμβολιάζονται θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους οικείους τους» υπογράμμισε η κα. Παπαευαγγέλου.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση