Τουρισμός: Επτά ελληνικές πόλεις και νησιά μεταξύ των δέκα πιο ανθεκτικών στην Ευρώπη για ταξίδια στο καλοκαίρι

Σε πρωταγωνιστές του καλοκαιριού αναδεικνύονται οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys στη λίστα ανθεκτικότητας ου δημοσίευσε επτά από τις δέκα πόλεις είναι ελληνικές.

Συγκεκριμένα, η Μύκονος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με καλοκαιρινές κρατήσεις στο 54,9% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Το ισπανικό νησί Ίμπιζα ακολουθεί με 49,2%, ενώ τα Χανιά στην Κρήτη βρίσκεται στην 3η θέση με 48,9%.

Οι υπόλοιποι επτά πιο ανθεκτικοί προορισμοί όσον αφορά τα διεθνή ταξιδιωτικά εισιτήρια που εκδόθηκαν είναι η Σαντορίνη με 48,1%, η Κέρκυρα (47,5%), η Θεσσαλονίκη (43,7%), η Palma de Mallorca στην Ισπανίας (41,2%), το Ηράκλειο στην Κρήτη (36,6%) , η Αθήνα (33,2%) και το Faro στην Πορτογαλία (32,8%).

Τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις ελληνικές πόλεις – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο – ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων πόλεων του ForwardKey στην Ευρώπη που δείχνουν ανθεκτικότητα.

Κλειδί οι εμβολιασμοί

Σύμφωνα με τους αναλυτές του ForwardKeys, το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών έγκειται στις εξελίξεις εμβολιασμού. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Ισλανδία, οι οποίες είναι και οι δύο έτοιμες να υποδεχτούν εμβολιασμένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, έχουν δει τις εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται δραστικά, από τη στιγμή των ανακοινώσεων τους.

«Η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έδειξε τον δρόμο και ανακοίνωσε πώς είναι πρόθυμη να καλωσορίσει επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Αυτή η δημόσια θέση επιβραβεύτηκε σε κρατήσεις πτήσεων από μεγάλες εξερχόμενες αγορές. Όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ελλάδα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών για Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι.

Τα επιβεβαιωμένα εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου βρίσκονται σήμερα 12% μπροστά από ό,τι ήταν στην αντίστοιχη στιγμή το 2019», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.

Πηγή: ΟΤ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση