Στ. Πέτσας από Ηράκλειο: Ξεμπλοκάρουν 316 εκ. ευρώ για έργα στην Κρήτη μέσω του “Αντώνης Τρίτσης”

Τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί από σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης, Στέλιος Πέτσας.

Πρώτη στάση της περιοδείας ήταν στην Περιφέρεια Κρήτης όπου ο Στέλιος Πέτσας είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα των αποζημιώσεων των πληγέντων από την κακοκαιρία του περασμένου Νοεμβρίου κυρίως στο δήμο Χερσονήσου αλλά και την ένταξη έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Ο κ. Πέτσας από τα γραφεία της Περιφέρειας αναφέρθηκε και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα φέρει αλλαγές στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγκεκριμένα προανήγγειλε εξελίξεις μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, που θα σημάνουν, όπως είπε, “το τέλος της ακυβερνησίας στους δήμους”. Στις αρχές Ιουνίου θα δρομολογηθούν αλλαγές προς μια πολυεπίπεδη διακυβέρνηση, που, όπως είπε ο κ. Πέτσας “θα κατανείμει σωστά και με πόρους τις αρμοδιότητες ανάμεσα στο κράτος, την περιφέρεια, τους δήμους και την αποκεντρωμενη διοίκηση, για το καλό του πολίτη”. Ειδική αναφορά έκανε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών και στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, το οποίο τέθηκε χθες σε διαβούλευση.

Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε στη συνέχεια με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Γιάννη Κουράκη αλλά και με όλους τους δημάρχους της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, ενώ κατ’ιδίαν συνάντηση θα έχει εντός ολίγου και με το δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό.

Στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΠΕΔ, ο κ. Πέτσας έδωσε το πράσινο φως για την εκταμίευση του ποσού των 316 εκ. ευρώ για έργα που είχαν δρομολογηθεί να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” αλλά είχαν κοπεί λόγω της προηγούμενης χρηματοδότησης από το “Φιλόδημος”. Ο κ. Πέτσας, μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μεγάλη ευελιξία, ούτως ώστε να χρηματοδοτηθούν και έργα που δεν μπορούν να ενταχθούν στο “Αντώνης Τρίτσης”, από το ΕΣΠΑ ή το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά το μεσημέρι, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο όπου θα συναντηθεί με όλους τους δημάρχους του νομού Λασιθίου. Αύριο Σάββατο ο κ. Πέτσας θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και την Κυριακή τα Χανιά, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις επίσης με όλους τους δημάρχους των δύο περιφερειακών ενοτήτων.

www.ertnews.gr

Φανή Kαλαθάκη
image}

Αφήστε μια απάντηση