Πάνω από οκτώ φορές η υπερκάλυψη για το νέο 5ετές ομόλογο

Πάνω από οκτώ φορές, καθώς οι προσφορές ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρω υπερκαλύφθηκε η νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με το επιτόκιο να περιορίζεται  στις 47 μονάδες βάσης επί των mid swaps, ενώ ο ΟΔΔΗΧ αναμένεται να αντλήσει 2,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί, πως πρόθεση του ΟΔΔΗΧ, που έχει αντλήσει ήδη εφέτος 8,8 δισ. ευρώ ή 11,3 δισ. ευρώ αν προστεθεί και η τελευταία έκδοση είναι να αντλήσει ενδεχομένως και μεγαλύτερο ποσό από τα 12-14 δισ. ευρώ που υπολογίζονται για το 2021.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της JP Morgan εξάλλου, αν και η ΕΚΤ, αγοράζει ως σήμερα ελληνικά ομόλογα με ρυθμό  2 δισ. ευρώ μηνιαίως (και με μέση διάρκεια λήξης τα 8,8 έτη) θα μπορούσε συνολικά το 2021 να αποκτήσει ελληνικούς τίτλους ύψους ως 18 δισ. ευρώ, κάτι που στηρίζει  και τις όποιες νέες κινήσεις του ΟΔΔΗΧ.  Τα αυξημένα κεφάλαια που θα μπορούσαν να αντληθούν  θα χρησιμοποιηθούν αργότερα, όταν τα επιτόκια θα ανεβαίνουν και οι οικονομίες θα ανακάμπτουν για την ταχύτερη μείωση του χρέους.

Εν τω μεταξύ, ο ΟΔΔΗΧ άντλησε 812,5 εκατ. ευρώ από την έκδοση 3μηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου με την αρνητική απόδοση να διαμορφώνεται στο -0,40% από -0,32% στην προηγούμενη έκδοση του Απριλίου. Ο συντελεστής κάλυψης ήταν 1,98 από 2,08 στην έκδοση του Απριλίου. Ως ημερομηνία διακανονισμού έχει οριστεί η 7η Μαΐου.

Πηγή Ot.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Αφήστε μια απάντηση