Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το γήπεδο μπάσκετ και οι γειτονιές στα Σεπόλια θα μετατραπούν σε κινηματογραφικό πλατό. Εκεί που ξεκίνησαν όλα για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα γίνουν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής παραγωγής της Disney «Greek Freak».

πηγή φωτο: Α.Ο. Τρίτων

Η παραμυθένια ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, οπότε την Πέμπτη 6 Μαΐου θα ακουστεί ο πρώτος ήχος από την κλακέτα των γυρισμάτων τα οποία θα γίνουν φυσικά στην Αθήνα.

EPA/BUTCH DILL

Το συνεργείο της Disney plus απαριθμεί 300 στελέχη τα οποία, για τις ανάγκες της παραγωγής,  θα παραμείνουν στην Ελλάδα ως το τέλος Ιουνίου. Στα γυρίσματα θα συμβάλει ο Δήμος Αθηναίων.

Ο Διευθυντής Athens Film Office Στάθης Καλογερόπουλος, δήλωσε: “Οι άνθρωποι με τους οποίους μεγάλωσε ο ”Greek Freak” θα βιώσουν από κοντά και τη φάση της παραγωγής του οπτικοακουστικού υλικού. Σίγουρα νιώθουν ικανοποιημένοι για την πρόοδό του Γιάννη, αλλά κυρίως για την ποιότητα του χαρακτήρα του”.

Στο ρόλο της μητέρας Βερόνικα Αντετοκούνμπο, θα είναι η Γιετίντε Μπαντάκι και του αείμνηστου Τσαρλς, του πατέρα Αντετοκούνμπο, ο Νταϊο Οκενίουι.

πηγή φωτο: Α.Ο. Τρίτων

Όσο για τον ρόλο του Γιάννη, θα υποδυθεί ο πρωτοεμφανιζόμενος Ούτσε Αγκάντα. Πήρε θάρρος να δοκιμάσει τις δικές του δυνάμεις, από μια ανάρτηση του Αντετοκούνμπο που καλούσε κάθε ενδιαφερόμενο που του έμοιαζε και είχε κάποια σχέση με το μπάσκετ, να κάνει δοκιμαστικό.

Επιμέλεια: Λεωνίδας Μενεγάκης

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη

Πηγή: ΕΡΤ

 

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος