Μαρφίν: 11 χρόνια μετά – Νέες έρευνες για τον εμπρησμό

Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια την Τετάρτη 5/5/2021 από τα θλιβερά γεγονότα της Μαρφίν. Ο θάνατος των τριών υπαλλήλων της τράπεζας, ανάμεσά τους και μιας εγκύου γυναίκας, που στιγμάτισε τη ζωή του τόπου, τίθεται εκ νέου υπό διερεύνηση για τον εντοπισμό των δραστών. Η Μαρία Καραγιάννη, η γυναίκα που από το μπαλκόνι του φλεγόμενου κτιρίου της Μαρφίν, καλούσε σε βοήθεια, μίλησε στην ΕΡΤ για τις δραματικές στιγμές που βίωσε και πως από καθαρή τύχη κατάφερε να μείνει ζωντανή.

Η φωτιά  ξέσπασε στο κτίριο, όταν κουκουλοφόροι το πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ.

Η Μαρία Καραγιάννη, βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο σημείο της τραγωδίας.

Όπως δήλωσε: “ανέβηκα στον τελευταίο όροφο και ήμουν τυχερή γιατί στάθηκα στο φαρδύ μπαλκόνι και δεν πέθανα όπως πέθανε η Παρασκευή, που δεν είχε χώρο πίσω της για να απομονώσει την πόρτα και να αναπνεύσει. Κατέβηκα τελευταία, η τελευταία επιζώσα του μακελειού. Το χειρότερο από όλα είναι ότι έγινε άδικα, τρεις ψυχές έφυγαν άδικα. Και ένα αγέννητο μωρό, τρία σπίτια έκλεισαν και τα δικά μας υπέφεραν, των επιζώντων”.

Συγγενείς των θυμάτων και εργαζόμενοι που κατάφεραν να σωθούν έφτασαν για μία ακόμη φορά με δάκρια στα μάτια, στο σημείο που σημειώθηκε το θλιβερό γεγονός πριν από 11 χρόνια αφήνοντας ένα λουλούδι στην μνήμη των θυμάτων.

«Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ» έγραψε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του στο τουίτερ.

Όπως έγινε γνωστό στις 31 Μαρτίου, ο φάκελος της υπόθεσης Μαρφίν άνοιξε ξανά με την εισαγγελία Αθηνών να διατάσσει προκαταρκτική διερεύνηση αδικημάτων, ύστερα από νέα στοιχεία που προσκομίσθηκαν από την Αστυνομία.

Ο Θρασύβουλος Κονταξής νομικός εκπρόσωπος επιζώντων Μαρφίν, μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε: “αισιόδοξοι είμαστε πάντα και η προσδοκία μιας δικαίωσης νομίζω είναι και στόχος ζωής και των θυμάτων και των παρολίγον θυμάτων”.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ανατεθεί σε ειδική ομάδα της κρατικής ασφάλειας. Στόχος της είναι να βρεθούν εκείνα τα στοιχεία που θα μπορέσουν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες σε βάρος των νέων υπόπτων για ανθρωποκτονίες, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκευή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Ρεπορτάζ: Kάτια Νιάκαρη, Χαρά Γιαννοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις
MARFIN: 11 χρόνια από την τραγωδία

Συμπληρώνονται 11 χρόνια από την τραγωδία στη Μαρφίν – Τι είπε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος των επιζώντων (video)

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση