Κ. Αναστασιάδης: Αγγλόφωνη σχολή Ιατρικής εγκαινιάζει με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το ΑΠΘ (video)

Το πρώτο αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής θα εγκαινιάσει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καλωσορίζοντας φοιτητές από όλο τον κόσμο. Ο καθηγητής καρδιοχειρουργικής και πρόεδρος τους τμήματος Ιατρικής στο ΑΠΘ, Κυριάκος Αναστασιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ γι’ αυτό το θέμα.

«Ο σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι να παραμείνει αυτό το πρόγραμμα σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, έτσι ώστε το υψηλό επίπεδο επιστημονικού, ιατρικού δυναμικού να στελεχώσει σε όλο τον κόσμο τις διάφορες μονάδες υγείας», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους φοιτητές από όλο τον κόσμο και θα δέχεται 60 άτομα ανά ακαδημαϊκό έτος. Τα δίδακτρα δε για το πρόγραμμα θα αξιοποιηθούν από το πανεπιστήμιο για το προσωπικό που θα έρθει να διδάξει τους φοιτητές, αλλά και για τη διάθεση καλύτερων υποδομών. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ήδη άτομα από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Σκοπός του προγράμματος, όπως περιγράφεται στο ιδρυτικό ΦΕΚ, είναι η «καλλιέργεια της εξωστρέφειας του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ με τη διδασκαλία της Ιατρικής επιστήμης σε φοιτητές από όλο τον κόσμο, καθώς και τη διεθνή προβολή της χώρας, τόσο σε επιστημονικά όσο και σε πολιτιστικά πεδία» και περιεχόμενό του αποτελεί «η διδασκαλία και η μετάδοση στους φοιτητές των γνώσεων που απαιτούνται για την απόκτηση των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την εξάσκηση του ιατρικού λειτουργήματος».

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr