Επιχείρηση αντι-γκράφιτι στην Ερμού από τον Δήμο Αθηναίων

Επί 18 ημέρες εξειδικευμένα συνεργεία της Διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, καθάριζαν μπογιές, συνθήματα και γκράφιτι από το κέντρο της Αθήνας, κυρίως κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους, προστατεύοντας παράλληλα τα γκράφιτι μεγάλης εικαστικής αξίας.

Στόχος του Δήμου Αθηναίων είναι να αποδοθεί καθαρός στους πολίτες ο πλέον εμπορικός δρόμος της πόλης, απαλλαγμένος από τη βρωμιά και τα ακαλαίσθητα γκράφιτι και την εικόνα εγκατάλειψης.

Για να καθαριστεί από τα γκράφιτι ο πέτρινος τοίχος -συνολικής έκτασης 2.300 τ.μ- που βρίσκεται επί του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού και διατρέχει την οδό Ερμού, από το Θησείο προς την Πειραιώς, χρησιμοποιήθηκαν εξακόσια λίτρα διαλυτικού υγρού, καθώς και 88 τόνοι νερού για τον γενικό καθαρισμό, ενώ τα εξειδικευμένα συνεργεία χρησιμοποίησαν 200 λίτρα ειδικό υγρό για τη μελλοντική προστασία του πέτρινου τοίχου από τυχόν νέο βανδαλισμό.

Τα συνεργεία, κατά την απορρύπανση συναντούσαν πολλαπλά στρώματα μπογιάς, τα οποία έπρεπε να αφαιρέσουν.

Αντίθετα τα γκράφιτι, εικαστικής αξίας που υπάρχουν σε όλο το μήκος του πέτρινου τοίχου προστατεύθηκαν με ειδικά καλυπτικά, που δρουν ανασταλτικά σε κάθε προσπάθεια βανδαλισμού.

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου
image}

Αφήστε μια απάντηση