Β. Κικίλιας: Θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμένους την ημέρα (video)

Θα φτάσουμε τους 100.000 εμβολιασμένους την ημέρα, ενώ σήμερα ξεπερνάμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασμένους και με τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ξεπεράσαμε προχθές τα 3,2 εκατ. εμβολιασμούς συνολικά στην Ελλάδα, δίνοντας έμφαση και στη λειτουργία 1.500 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα.

Σημείωσε πως είναι εμφανές ότι παρόλο που υπάρχει βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες, η πανδημία είναι ακόμα εδώ. Συνέστησε «μεγάλη προσοχή στον τρόπο που διασφαλίζουμε τα βήματα ελευθερίας» σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο ώστε να περιφρουρήσουμε τη δημόσια υγεία.

Τόνισε ότι η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες είναι τα 43 έτη. Είναι ηλικίες μάχιμες, ενεργές, είπε ο υπουργός. Επισήμανε την αύξηση κρουσμάτων στις ηλικιακές ομάδες 45-54 ετών και 35-44 ετών.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

O υπουργός Υγείας σημείωσε ότι υπάρχει ειδοποιός διαφορά από το προηγούμενο καλοκαίρι. Φέτος, είπε, έχουμε δύο ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τον εμβολιασμό και το self-testing.

Σημείωσε ότι η πανδημία έχει αφήσει πολύ σκληρό αποτύπωμα σε όλη την ανθρωπότητα και πρόσθεσε: «Βεβαίως η χώρα έχει κάνει συγκλονιστικές προσπάθειες στο υγειονομικό κομμάτι σε σχέση και με την υπόλοιπη Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο». Το Ε.Σ.Υ. στάθηκε όρθιο αν και κάποιοι προεξοφλούσαν ότι δεν θα αντέξει, είπε ο υπουργός.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση