Πάσχα στα νοσοκομεία: Γιατροί και νοσηλευτές δίπλα στους ασθενείς (video)

Τη δική τους Ανάσταση, χωρίς να εγκαταλείψουν το πεδίο της “μάχης”, έκαναν γιατροί και νοσηλευτές. Έλαβαν το αναστάσιμο φως στα εκκλησάκια που βρίσκονται στους προαύλιους χώρους των νοσοκομείων.

Δίπλα στους ανθρώπους που παλεύουν με τον κορονοϊό, στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη εψάλη η Αναστάσιμος ακολουθία

Με τις λαμπάδες στα χέρια γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στους θαλάμους για να μεταφέρουν το αναστάσιμο μήνυμα στους ασθενείς

Πιστοί όλοι στο καθήκον, μη λογαριάζοντας αργίες και γιορτές, έκαναν Ανάσταση μακριά από τις οικογένειές τους.

“Το Χριστός Ανέστη το ακούσαμε μέσα στην κλινική από την εκκλησία δίπλα. Εγώ ήμουν στην παθολογική, ίσα – ίσα είπαμε το Χριστός Ανέστη και συνεχίσαμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα” λέει στην ΕΡΤ, γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

“Για μας είναι τιμή να εργαζόμαστε τις γιορτές  γιατί προσφέρουμε στο συνάνθρωπο” λένε οι διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρουν συγκλονιστικές στιγμές από την διακομιδή ασθενών με covid-19. “Βλέπουμε το φόβο του κάθε ανθρώπου όταν πάμε να τον διακομίσουμε και μας λέει πότε θα βγω, πότε θα δω τα παιδιά μου. Είναι στιγμές που ότι ψυχολογία και να έχεις, θα λυγίσεις”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Κοντά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που επισκέφτηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους και ζήτησε την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του.

Έκκληση απευθύνουν ιατροί και νοσηλευτές για πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπλο μας οι εμβολιασμοί που συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Αρχίζει να χτίζεται το τείχος ανοσίας και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Την εκτίμηση ότι θα μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα χωρίς τη χρήση μάσκας από τα μέσα Σεπτεμβρίου,  εξέφρασε – μιλώντας στην ΕΡΤ – η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση