Πάσχα με τήρηση μέτρων και βήματα σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα

Με κατάνυξη, λαμπρότητα, αλλά και περιορισμούς λόγω της πανδημίας -αν και λιγότερους σε σχέση με πέρσι- γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Θεανθρώπου, που εκπέμπει το μήνυμα της αγάπης, της ελπίδας και την επικράτηση της ζωής επί του θανάτου.

Την τιμητική τους σε όλη την Ελλάδα έχουν οι ψησταριές και οι φούρνοι για το παραδοσιακό ψήσιμο του αρνιού, με τους πολίτες πάντως, να είναι υποχρεωμένοι να περάσουν τη γιορτινή μέρα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ειδικότερα, υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα σε υπαίθριο χώρο, ενώ συστήνεται σε όλους η διενέργεια self-test. Η μετακίνηση επιτρέπεται μόνο εντός της περιφέρειας κατοικίας και γίνεται με την αποστολή μηνύματος με τον κωδικό 6, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 10 το βράδυ.

Σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας, η αναστάσιμη ακολουθία έγινε στις 9 το βράδυ του Μ. Σαββάτου στο προαύλιο των εκκλησιών, με την τήρηση των υγειονομικών κανόνων.

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου τελέστηκε στη Μητρόπολη Αθηνών η Ακολουθία της Αναστάσεως και εν συνεχεία η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Το παρών έδωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος πιστών. Κοινός παρονομαστής στα πασχαλινά μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, η προσδοκία της απελευθέρωσης από τα δεινά της πανδημίας.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος
image}

Αφήστε μια απάντηση