Στη σκιά του κορονοϊού η Ανάσταση – Τί ισχύει για πασχαλινό τραπέζι και μετακινήσεις

Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα στην σκιά του κορονοϊού με τα μέτρα απαγόρευσης να εξακολουθούν –με κάποια ελαστικότητα- να ισχύουν και αυτές τις μέρες.

Μεγάλο Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα η κυκλοφορία θα επιτρέπεται από τις 5:00 το πρωί έως τις 22:00, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, το ωράριο διαμορφώνεται από τις 5:00 μέχρι και τις 23:00 και επαναλειτουργεί η εστίαση μετά από έξι μήνες χωρίς μουσική και σύσταση για μάσκες για τους πελάτες.

Όσοι επιλέξουν να μετακινηθούν σε φιλικά σπίτια ή να είναι οι ίδιοι οικοδεσπότες ανήμερα του Πάσχα, πρέπει ήδη να γνωρίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, εκτός αν πρόκειται για εξωτερικό χώρο, τότε ο αριθμός διευρύνεται και μπορούν συμμετέχουν στο γιορτινό τραπέζι έως 12 άτομα.

Καλό είναι, σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών να πραγματοποιείται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Μέχρι τι ώρα λειτουργούν τα καταστήματα το Μεγάλο Σάββατο

Έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί σήμερα (Μεγάλο Σάββατο) τα σούπερ μάρκετ και θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις 7 το απόγευμα. Το υπόλοιπο λιανεμπόριο για σήμερα θα μπορεί να λειτουργήσει προαιρετικά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα αναφέρει, για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού και τις επιχειρήσεις ότι το ωράριο λειτουργίας που αναφέρεται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ.26380/23-4-2021 κοινή υπουργική απόφαση ΦΕΚ (Β1682) εφαρμόζεται μόνο στις υπεραγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ).

Την Κυριακή του Πάσχα 2 Μαΐου, τη Δευτέρα 3 Μαΐου και την Τρίτη 4 Μαΐου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Διαδημοτικές μετακινήσεις με SMS – Με κωδικό 6 την Κυριακή του Πάσχα

Μπορεί από τη Μεγάλη Πέμπτη να είναι πλέον ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις πραγματοποιούνται όμως με τη χρήση SMS, καθώς τα μηνύματα καταργούνται από τις 15 Μαΐου. Το τέλος στα SMS έρχεται με την απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού αλλά την Κυριακή του Πάσχα όποιος αποφασίσει να μετακινηθεί δεν πρέπει να λησμονήσει την αποστολή SMS με κωδικό 6 στο 13033.

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση